Ook Zwolle hijst de regenboogvlag ?️‍?

Door Selma Hoekstra op 9 januari 2019
Oproep Zwolse gemeenteraad tot hijsen regenboogvlag

De gemeenteraad van Zwolle ziet onze stad als een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. De toon van de Nashville-verklaring is onnodig kwetsend, polariserend en past niet hoe we in onze stad met elkaar willen omgaan.

Want iedereen in Zwolle is gelijk en moet zichzelf kunnen zijn, ongeacht afkomst, religie, gender of geaardheid. Voor die positieve boodschap maakt onze gemeenteraad zich onvoorwaardelijk hard. Het is goed dat het College dit vandaag weer opnieuw bevestigt.

College en Raad staan 365 dagen per jaar voor actief LHBTI-beleid. Dat past bij een regenboogstad. En bij een regenboogstad hoort, zeker nu, een regenboogvlag. Onze oproep aan het College is dan ook: laat met een wapperende regenboogvlag voor ons stadhuis aan iedereen zien waar wij voor staan!

Namens alle fracties van de gemeenteraad van Zwolle,

Selma Hoekstra, PvdA
Johran Willegers, VVD
Margriet Leest, GroenLinks
Silvia Bruggenkamp, Swollwacht
Gerdien Rots, ChristenUnie
Jan Nabers, CDA
Sander van Dijk, D66
Brammert Geerling, SP
Selma Hoekstra

Selma Hoekstra

Sinds 2018 ben ik actief in de gemeenteraad, eerst als burgerlid,  sinds 2020 als raadslid en sinds 2023 ook als vicevoorzitter van onze fractie. Ik ben van huis uit journalist en daardoor heb ik veel maatschappelijke ontwikkelingen van dichtbij gevolgd. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze maatschappij en zet mij

Meer over Selma Hoekstra