Raadslid

Selma Hoekstra

Wmo en welzijn (18+) en sociale wijkteams, Onderwijs, Kunst cultuur en historie, Binnenstad, Evenementen & toerisme, Intergemeentelijke samenwerking en regio+, Binnenstad, Veerallee, Aa-landen, Berkum, Herfte.

Ik was als burgerraadslid actief voor de gemeenteraad. Een mooie en spannende functie waarin je veel leert over de mores van de gemeenteraad. Dat is heel handig, zeker nu ik gevraagd ben om de functie van gemeenteraadslid te vervullen. Ik ben van huis uit journalist en daardoor heb ik veel maatschappelijke ontwikkelingen van dichtbij gevolgd. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze maatschappij en zet mij daar graag voor in.

Vanuit mijn huidige functie als woordvoerder en manager communicatie bij de gemeente Almelo zie ik ook de uitdagingen waar we met zijn allen voorstaan. Voor goede bereikbare en betaalbare zorg wil ik me graag hard voor maken. Ook ouderen hebben mijn speciale aandacht. Een maatschappij die goed voor haar ouderen zorgt, zorgt uiteindelijk ook goed voor zichzelf. Als er een woord is dat mij op het lijf geschreven is, dan is dat solidariteit. In deze moderne tijd is het misschien een oubollig begrip maar ik hou er van. Als iedereen maar een beetje solidair is met elkaar dan kunnen we het met zijn allen heel goed hebben en wordt Zwolle mooier en socialer. In mijn vrije tijd loop ik hard, doe ik aan Pilates en zit ik op de tribune van mijn favoriete voetbalclub, PEC Zwolle. Ik denk dat Zwolle één van de mooiste musea heeft die Nederland kent; De Fundatie. Ik sla dan bijna ook geen tentoonstelling over. Kortom, ik hou van deze stad en wil mij, met heel mijn hart, daar graag voor inzetten.