Hoe zit het met de toekomst van Doepark Nooterhof?

1 juli 2020

D66 en PvdA vragen het college om een toekomstvisie voor Doepark Nooterhof. Want hoe zit het nu eigenlijk met de toekomst van de Nooterhof? Dit voorjaar zou de gemeenteraad een toekomstvisie ontvangen. Deze ligt er nog niet. Het college geeft aan dat ze een aantal scenario’s verder wil onderzoeken en uitwerken. Ook is er een verkenning gedaan, maar deze blijkt niet rendabel zonder economische drager. Hieruit begrijpen de fracties van D66 en PvdA dat er dus wel een toekomstvisie ligt, maar dat deze een extra structurele investering vraagt. Om meer duidelijkheid te krijgen rond het proces tot nu toe stellen beide partijen zogenoemde artikel 45 vragen aan het college. Deze worden binnen zes weken beantwoord.

De fracties D66 en PvdA vragen het college:
– U schrijft dat begin 2019 geconcludeerd is dat een alternatieve invulling niet realistisch was. Welke alternatieve invulling was dat en waarom was deze niet realistisch?
– Hoe verhoudt de visie op de ontwikkeling van natuur & milieu educatie in Zwolle zich tot de toekomstvisie Nooterhof?
– U schrijft dat er scenario’s verkend zijn voor toekomstige invulling (nadat u in 2019 geconcludeerd had dat alternatieve invullingen niet realistisch waren). Welke scenario’s zijn dat?
– U schrijft dat deze invulling spanning oplevert omdat het niet financieel rendabel zou zijn. Betekent dit dat u niet extra wilt investeren in de Nooterhof?
– U schrijft ook dat er een verkenning is gedaan naar een structurele invulling. Hoe ziet deze verkenning en de uitkomst daarvan eruit?
– Ziet u mogelijkheden om – vanuit een toekomstvisie / de verkenning die u gedaan heeft – gelden te krijgen uit fondsen, Europa, provincie en Rijk? En heeft u dit onderzocht?
– U schrijft dat er met partners principeafspraken zijn gemaakt. Welke partners en welke principe afspraken gaat het dan om?
– Een economische drager is nodig lezen we in uw memo en geïnteresseerde partijen geven aan dat voor een dergelijke invulling geen animo is zonder aanvullende ontwikkeling. Waar moeten wij aan denken bij ‘geïnteresseerde partijen’ en wat verstaat u onder ‘een dergelijke invulling’?
– Welke planning hanteert u nu om te komen tot een toekomstvisie en structurele invulling?

Art 45 vragen D66 en PvdA Nooterhof juni 2020

Beantwoording artikel 45 vragen Groenlinks, D66 en PvdA – Nooterhof