Internationale Vrouwendag: 1000 vrouwen 1000 dromen

25 februari 2024

Het Zwols VrouwenPlatform lanceert een unieke actie: 1000 vrouwen 1000 dromen. Geïnspireerd door een bezoek aan het Vrouwenhuis in Zwolle, waar we een eerbetoon zagen aan vrouwen die hun stempel op de geschiedenis van Zwolse vrouwen hebben gedrukt, willen we dit erfgoed voortzetten. Karin ter Horst heeft dit initiatief op zich genomen, wat een topper!

Aleida Greve, bekend als oprichtster van het Vrouwenhuis in de 17e eeuw, staat centraal in deze actie. Zij laat een huis na waar alleenstaande bejaarde vrouwen konden wonen en hun dromen konden leven. Nu roepen we alle vrouwen van Zwolle op om onderdeel te worden van een prachtig mozaïek van krachtige, hedendaagse vrouwen.

Kom en laat je portretteren, samen met een vriendin, buurvrouw of collega. Laat ons samen tonen hoe vrouwen vandaag de dag een verschil maken in de maatschappij! Jouw foto en verhaal worden niet alleen vereeuwigd in een kunstwerk, maar je ontvangt ook een persoonlijke kopie per email.

Dit is jouw kans om naast Aleida Greve en vele andere vrouwen te staan. Laat je inspireren door haar droom en deel de jouwe. #1000vrouwen1000dromen wacht op jouw bijdrage!

Wanneer en waar? Op diverse data op verschillende locaties door heel Zwolle. Houdt de social media van het Zwols VrouwenPlatform in de gaten!

Op de viering van Internationale Vrouwendag van het Zwols Vrouwenplatform op 8 maart a.s. van 19.00 – 23.00 uur in de Stadkamer zullen ook fotografen aanwezig zijn! Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor deze bijzondere viering op 8 maart.