PvdA-Zwolle met Europarlementariër Lara Wolters in Zwolle-Zuid

3 maart 2022

Samen met Europarlementariër Lara Wolters gaan leden van PvdA-Zwolle zaterdag 5 maart in gesprek met bewoners van Zwolle-Zuid. Wolters is met 35 jaar een van de jongste Europarlementariërs. Zij zet zich in voor een transparante EU, kansengelijkheid in het onderwijs en meer politieke participatie van jongeren.

Bij PvdA-Zwolle staan er vier jongeren op de lijst. Op nummer 3 Luna Koops, op nummer 5 Niels van der Schaaf, op nummer 7 huidig burgerraadslid Roberto Kist en op nummer 12 Manasse Hop. Allemaal zijn zij jonger dan 27 jaar en willen zij het sociale verschil maken voor hun stad. Naast jongeren en jonge mensen, wil de PvdA ook kinderen actief betrekken bij de ontwikkelingen in hun omgeving. Daarom wil de PvdA dat Zwolle een kinderraad en een kinderburgemeester krijgt. Het is een manier om kinderen te betrekken bij de politiek. En om ze meer bewust te maken van wat de politiek betekent voor hen en voor hun stad. De Partij van de Arbeid vindt dat alle kinderen gelijke kansen verdienen. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Voor kinderen in Nederland is de start al verschillend en in de loop van de eerste jaren groeit dat verschil alleen nog maar meer. Om dat tegen te gaan is een brede aanpak gericht op onderwijs, de thuissituatie en de omgeving nodig.

Zwolle weer voor iedereen, daar staat de PvdA voor. De politieke partij wil samen met Zwollenaren bouwen aan een socialer en groener Zwolle. Lara Wolters, de vier jongeren van de Zwolse PvdA-lijst en andere PvdA’ers ontmoet je zaterdag 5 maart in de Zwolse wijk Schellerlanden. Tussen 10.30 en 13 uur staat er een marktkraam in het winkelcentrum aan de Forelkolk. Vanaf daar gaan PvdA’ers in gesprek met bewoners over de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Ben je zelf niet in Schellerlanden en heb je wel tips of suggesties voor de PvdA-fractie? Mail dan naar [email protected]. Kijk op www.zwolle.pvda.nl/zwolleweervooriedereen voor het verkiezingsprogramma en laat een reactie achter!