Door op 26 september 2014

Hulp in het Huishouden

Ik heb het college een pluim geven voor de afspraken die er over de hulp bij het huishouden gemaakt zijn. De vastgestelde uurtarieven voor Hulp in het Huishouden zijn eerlijke tarieven voor eerlijk werk dat verricht wordt. Hierdoor wordt Hulp in het Huishouden als eerlijk werk beschouwd. Zo blijven vele werknemers, die hart voor de mensen hebben, aan het werk en kan de inwoner hopelijk zijn vertrouwde hulp blijven houden.

Ik sta achter het scenario dat het college heeft besloten. Hulp in het Huishouden blijft een maatwerkvoorziening met een resultaatgerichte financiering. Voor de inwoners en voor de werkgelegenheid biedt dit scenario de meeste kansen. Gelukkig is er niet gekozen voor het aansluiten op het particuliere aanbod. Hierbij zijn de inwoners en de werknemers van de thuiszorg niet gebaat.

Verder vind ik het ook goed dat de Hulp in het Huishouden via het Sociale Wijkteam gaat, omdat er in veel situaties meer aan de hand kan zijn dan dat de inwoner niet meer kan schoonmaken. Op deze wijze zijn mensen snel in beeld. Verder sta ik achter de andere afspraken die er gemaakt zijn: dat Huishoudelijke Hulp een maatwerkvoorziening is en dat er gezorgd is dat er geen stapeling van eigen bijdrages mogelijk is doordat het CAK de bijdrages gaat innen.