Door Redactie op 22 juni 2015

Gratis zomercursus Politiek Actief

Wilt u weten hoe u invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming, of denkt u erover na om politiek actief te worden? Doe mee aan de zomercursus die door de gemeente Zwolle en ProDemos wordt georganiseerd op 17, 18 en 19 augustus in Zwolle.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. En voor iedereen die wil weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming.

De cursus is voor inwoners uit de gemeenten  Zwolle, Kampen, Hattem, Zwartewaterland, Dalfsen-Nieuwleusen, Olst-Wijhe, Raalte en Staphorst.

Programma

De cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten en wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Ook krijgt u een training in debatteren en lobbyen bij een gemeente. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoet u ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Bijeenkomst 1 Maandag 17 augustus 2015 – 17.00 tot 22.00 uur

Bijeenkomst 2 Dinsdag 18 augustus 2015 – 19.00 tot 22.00 uur

Bijeenkomst 3 Woensdag 19 augustus 2015 – 17.00 tot 22.00 uur

Aanmelden

De cursusbijeenkomsten vinden plaats in het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15. De cursus is gratis. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat ze het gehele programma volgen. Aanmelden kan vóór 15 juli via raadsgriffie@zwolle.nl.

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? neem dan contact op met zwolle.pvda@gmail.com

Meer over Redactie