Door op 3 juli 2013

Gerrit Piek stopt na deze collegeperiode

Beste partijgenoten en Zwollenaren,
de afgelopen vijfeneenhalf jaar ben ik met veel plezier namens de Partij van de Arbeid wethouder in Zwolle geweest. In die tijd is veel gebeurd, veel tot stand gekomen. De afgelopen zes maanden heb ik nagedacht of ik me voor de verkiezingen in 2014 opnieuw kandidaat  wil stellen.

Na een lang afwegen heb ik besloten dat niet te doen. Volgend jaar ben ik zestien jaar wethouder geweest; bijna tien jaar in Assen en ruim zes jaar in Zwolle. In die periode heb ik veel geleerd en veel ervaringen opgedaan. Die kennis en ervaring hebben me, naast de steun van partij, fractie en collega’s, geholpen snel mijn weg te vinden in Zwolle. De steun van en de samenwerking met velen in de stad, maar ook het plezier waarmee ik nu werk in Zwolle, zouden goede redenen zijn om door te gaan.

Ik besef echter ook dat kennis en ervaring je in de weg kunnen gaan zitten. Nieuwsgierigheid verdwijnt, routine slaat toe. Dat wil ik  voorkomen door na de verkiezingen een nieuwe uitdaging  aan te gaan. Welke weet ik nog niet.

Tot de verkiezingen staan de uitdagingen van de stad voor mij nog voorop: de ontwikkeling van de Spoorzone, de bezuinigingsopgave voor de komende jaren, de grote veranderingen in het sociale beleid. Deze raad moet daarover belangrijke beslissingen nemen en die besluiten moeten  goed voorbereid worden.

Daarnaast staat de campagne voor de deur. Vanuit een andere rol ga ik daar natuurlijk ook deze keer een bijdrage leveren. Om me te verantwoorden voor de keuzes in deze bestuursperiode, maar ook omdat ik als partijlid mijn steun voor onze kandidaten wil tonen. Ik heb er zin in, ik zie jullie daar.

Gerrit Piek