Door op 4 juli 2014

Beste partijgenoten,

Woensdag 25 juni was het zover. Ik ben afgetreden als voorzitter van onze afdeling. Ik ben ruim vier jaar met heel veel plezier de voorzitter van onze afdeling geweest. We hebben een nieuwe fractie, een nieuw college en beginnen dus aan een nieuwe periode. Wat mij betreft is het dan dus ook tijd voor een nieuwe voorzitter. Alle piketpaaltjes die we aan het begin van de vorige periode voor onszelf hadden gezet hebben we behaald.

1. Zorgen dat afdeling Zwolle ook landelijk in beeld is

2. Betere relatie tussen fractie en bestuur.

Ik denk dat we daarin de afgelopen periode erg goed zijn geslaagd. Hans Spekman noemt onze afdeling regelmatig als goed voorbeeld in rijtjes met bijvoorbeeld Eindhoven en Landgraaf. Ik vind dat een hele eer omdat een aantal jaar geleden onze afdeling landelijk niet eens in beeld was. Ik heb hier met heel veel plezier aan gewerkt en ik zal dat in het bestuur blijven doen. Want ik blijf nog een tijdje in het bestuur. Ook een beetje vanwege eigen belang, want ik moet natuurlijk afkicken. Voorzitter zijn is een intensieve rol en kost veel tijd en om dan cold turkey te stoppen lijkt mij niet heel verstandig. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een warme overdracht plaatsvindt naar mijn opvolger Edwin Broekman. Daar ga ik de komende tijd natuurlijk voor zorgen.

We hebben de afgelopen jaren een goed fundament gelegd voor de meerjarenvisie die we afgelopen woensdag hebben voorgelegd tijdens de ALV. Dat zullen we de komende tijd gaan omzetten naar een actieplan. Ik zal daar met veel plezier aan meewerken. Maar niet meer als voorzitter, maar als lid van het bestuur. Zoals gezegd nieuwe periode, nieuwe voorzitter. En ik weet zeker dat Edwin het geweldig gaat doen.

Ik wil jullie allemaal danken dat ik vier jaar jullie voorzitter mocht zijn. Dank voor het vertrouwen dat er in mij is gesteld. Dank voor alle lieve berichten die ik heb gekregen toen bekend werd dat ik had besloten om aftreden. Het sterkte mij echt in de keuze dat dit het juiste moment is om af te treden. Ik heb mezelf altijd stevig uitgesproken over mensen die tig jaar op een bepaalde plek zitten. Dan krijg je immers geen vernieuwing en waait er nooit een frisse wind. Ik moet dan dus ook echt zelf het goede voorbeeld geven. En dat doe ik dus bij deze.

Met hartelijke groet,

Karen Kuipers

Oud-voorzitter PvdA afdeling Zwolle