Patty Wolthof neemt afscheid van Zwolse politiek

15 september 2023

Deze week heb ik aan de burgemeester laten weten dat ik tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 september afscheid zal nemen als raadslid.

Die keuze maak ik niet lichtzinnig en met pijn in het hart, want ik vind raadslid zijn ontzettend eervol en een bijzonder privilege.

Ik fiets al 12,5 jaar opgewekt en vol energie richting het stadhuis. Eerst als fractiemedewerker en vanaf 2014 als raadslid voor de PvdA. In die tijd heb ik ook twee ontzettend leuke zoons gekregen. Zij weten niet beter dan dat ik naast mijn dagelijkse werk ook ’s avonds en in het weekend vaak op pad ben of debatten voorbereid. Maar hun bezigheden veranderen en zo stond ik de laatste tijd steeds vaker voor de keuze: voetbalveld of wijkbezoek, zwemles of infosessie, voorlezen of nog even naar een bewonersavond.

Voor mij zit de kern van het raadswerk juist in het spreken met mensen, verenigingen en organisaties in de stad. Het raadswerk wil en kan ik niet half doen. Ik maak nu de keuze voor mijn gezin, maar heb veel vertrouwen in ons burgerraadslid Niels van der Schaaf die mij op zal volgen als raadslid namens onze partij en in Roberto Kist die opnieuw burgerraadslid zal worden.

Ik wil de inwoners van Zwolle bedanken voor hun vertrouwen en voor de tijd en moeite die zij namen om samen op te trekken om onze stad socialer en groener te maken.