Door Redactie op 28 februari 2014

Nummer 25 van de lijst nader voorgesteld: Richard Jongetjes

Wie ben je, wat doe je?
Ik ben Richard Jongetjes ,woon in Assendorp met vrouw Angelique en adoptiekat Moby. Ik ben 52 jaar en geboren in het Achterhoekse Aalten. Mijn vader was bouwvakker en mijn moeder schoonmaakster. Met de stimulans van beiden heb ik de HBO sociaal cultureel werk mogen doen en behalen en de V.O organisatie , beleid en management. Momenteel ben ik bezig met de master Learning Innovation. Ik heb jaren in het welzijnswerk en de (pop) cultuursector gewerkt en sinds 2006 ben ik docent op Hogeschool Windesheim. Op Windesheim geef ik o.a. vakken als Groepsdynamica, financieel beleid, ondernemen & innoveren, marketing en creatief denken & handelen. Daarnaast heb ik mijn eigen onderneming Glimlach Producties voor de sector  cultuur en educatie. Mijn hobby`s liggen vooral binnen de cultuur en sport, daarnaast doe ik af en toe wat DJ klussen onder de naam Ruis & Gekke Henkie.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Ik ben niet zo`n boekenwurm en er ligt zeker geen boek op mijn nachtkastje ! Verhalen bedenk ik zelf, daar heb ik teveel fantasie voor. Ik lees (= blader) wel veel  in studieboeken en historische documenten. Ook ben ik aan het lezen over de Q methodology een nieuwe onderzoekmethode die ik wil gaan gebruiken voor mijn masterstudie.

Welk lied zing je onder de douche?
Ik maak meer rare geluiden dan dat ik zing ( ook buiten de douche) noem het `neuriën‘. Muzikaal ben ik zeer breed van house tot rock en van jazz tot new wave. ( en natuurlijk `mijn `project lab 1870 met jongeren t/m 18 jaar en senioren 70 plus ! zie www.lab1870.nl )

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?
Moeilijke vraag, ik vind Zwolle in `t algemeen een mooie stad. Maar dan kies ik toch voor iets als pop podium Hedon (nieuwbouw met lekkere live muziek ) of het dominicanenklooster (historisch gebouw met heerlijke stilte). Dat is ook het fijne aan Zwolle, je kunt de drukte opzoeken maar zonder moeite ook de rust.

Hoe wil jij het verschil gaan maken in Zwolle?
Ik heb een brede belangstelling maar speciale belangstelling voor jongeren ( en ook bijbehorend  onderwijs) en ouderenwelzijn. Daarnaast is architectuur en cultuur een expertise. Bij mij is sociaal en cultureel het thema dat de boventoon voert. Vanuit deze principes voed je alle andere thema´s  dus ook bijvoorbeeld economisch beleid. Vanuit mijn creativiteit ben ik in staat bijzondere en effectieve oplossingen te bedenken. Samenwerken met mensen die echt willen, maakt niet uit van welke politieke kleur,  is dan en pre! Goed luisteren en geen loze beloftes is doen is een andere goede eigenschap.

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie