Door op 26 juni 2013

Welkom nieuwe leden!

Op zaterdag 8 juni liep een klein gezelschap PvdA leden door de binnenstad van Zwolle. De eerste stop van de stadswandeling was bij het geboortehuis van Thorbecke. Jaap Hagendoorn, PvdA lid en oud-wethouder vertelde hier het verhaal over Thorbeckes jeugd en nam het gezelschap verder mee de binnenstad in.

Even daarvoor stapten drie nieuwe leden het regiokantoor aan het Diezerplein binnen. Daar maakten zij kennis met het bestuur, wethouder Nelleke Vedelaar, PvdA leden Rob Selles en Jaap Hagendoorn. Kennismaken was het doel en dat is het zeker geworden. Het kennismakingsrondje nam al met al een uur in beslag! We deelden die middag veel met elkaar, over onze opvattingen maar ook over wat we mee hebben gemaakt in de PvdA.

Deze introductiemiddag voor nieuwe leden verliep in een gemoedelijke sfeer. De oplettende lezer ziet dat er niet heel veel nieuwe leden op deze introductiedag zijn afgekomen. En dat vormt zeker een aandachtspunt. Het heeft even geduurd voordat we een dergelijke bijeenkomst organiseerden: sommige ‘nieuwe’ leden waren al anderhalf jaar lid. Daar brengen we nu verbetering in: de introductiebijeenkomst voor nieuwe leden vindt eens per half jaar plaats. Wel kijken we nu of we deze bijeenkomst kunnen verbreden en we denken aan het organiseren van de volgende bijeenkomst in regioverband. Uiteraard bieden we dan wel een programma aan dat op de regio is afgestemd. De datum staat nog niet vast maar we denken aan begin november. Alle nieuwe leden en alle ‘oude’ leden die een dergelijke bijeenkomst niet hebben meegemaakt zijn dan van harte welkom. Stuur mij een mailtje als je interesse hebt: [email protected]

Jean-Paul Lamers