Burgerraadslid

Roberto Kist

Sociale Zaken en Werk, Studentenzaken

Geboren in het Zwolse Wezenlandenziekenhuis in 1995 en vervolgens verhuisd naar Kampen. Opgegroeid in een echt arbeidersgezin waarin ik heb geleerd dat het belangrijk is dat iedereen gelijke kansen krijgt in het leven en dat je anderen met respect behandelt.

Nu woon ik met mijn vriendin en onze twee katten in het mooie Holtenbroek en studeer ik Social Work aan het Windesheim, als Sociaal Werker wil ik me in gaan zetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en gewaardeerd wordt. Daarnaast ben ik actief bij de Jonge Socialisten in de PvdA om ook jongeren te betrekken bij de politiek en mensen te motiveren actief mee te werken aan een mooiere wereld.

Ik ben burgerraadslid voor de PvdA omdat ik mee wil helpen om van Zwolle een sociale, duurzame studentenstad te maken. Iedereen moet in Zwolle zeker zijn van een betaalbare woning, persoonlijke zorg en goed werk. Daarnaast moeten we sneller werk gaan maken van een duurzamere stad zodat ook de komende generaties van onze prachtige aarde kunnen genieten. Jongeren moeten in Zwolle met open armen worden ontvangen, want zij vormen de toekomst van onze stad, inspraak en kansen zijn daarom voor de Zwolse jongeren van groot belang.

Ten slotte wil ik er voor zorgen dat iedereen mee kan praten over zijn straat, wijk en stad zodat we samen kunnen werken aan een Zwolle waar iedereen mee kan doen.