Fractievoorzitter en raadslid

Patty Wolthof

Duurzaamheid. Energie en klimaat. Veiligheid. Participatie. Bestuur en dienstverlening. Groen, milieu, afval, dierenwelzijn. Raad en raadsgriffie. Wijken: Wipstrik, Pierik, Dieze, Holtenbroek.

Een mooi, groen, lief en sociaal Zwolle, daar bouw ik als raadslid met veel liefde aan mee! Ik zet me als fractievoorzitter en raadslid in voor:

> voldoende, betaalbare woningen in een veilige, mooie en groene stad. Ik strijd tegen huisjesmelkers en een tweedeling in de woningmarkt. Er is op verzoek van de PvdA een gemeentelijk meldpunt huisjesmelkers gekomen.

> inclusieve samenleving: Zwolle is een stad van ons allemaal, er moet rekening gehouden worden met mensen die niet zo makkelijk mee kunnen doen. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische beperking, vanwege laaggeletterdheid of vanwege hun gebrek aan kennis van de Nederlandse taal.

> een eerlijk Zwolle: discriminatie op de arbeidsmarkt komt helaas voor, ook in Zwolle. De gemeente moet het goede voorbeeld geven: daarom heeft de PvdA gepleit voor een pilot met anoniem solliciteren. Deze pilot is uitgevoerd en naar aanleiding daarvan heeft de gemeente haar selectieprocedure aangepast, zodat iedereen een eerlijke kans heeft op een baan!

> Cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn, cultuureducatie is daarin een belangrijke basis. Ik wil dat er in Zwolle genoeg ateliers, studio’s en andere voorzieningen zijn die kunstenaars, muzikanten, verhalenvertellers en andere creatieve ondernemers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Ook moeten creatieve ondernemers, net als alle andere ondernemers, fatsoenlijk betaald worden. Daarom heb ik een motie ingediend genaamd #tegendebakker, om er zeker van te zijn dat de gemeente het goede voorbeeld geeft en niet aan creatieve ondernemers iets vraagt wat je ook de bakker niet zou vragen (gratis brood bakken want dat is goed voor je exposure).

Persoonlijk
Ik ben geboren in 1980, in Bergen op Zoom en groeide daar op samen met mijn twee broers. Mijn vader werkte als elektromonteur in een sigarettenfabriek, mijn moeder was schoonmaakster en later administratief medewerkster.

Mijn studie Bedrijfscommunicatie deed ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, mijn stage in Den Haag, en uitwisselingsstudent was ik in Parijs. Mijn scriptie schreef ik in Tilburg en in 2009 ben ik voor de liefde in Zwolle neergestreken.

Nu ben ik moeder van twee Blauwvingertjes genaamd Deddo en Nanne en ik ben getrouwd met Bertolf. Naast het raadslidmaatschap en moederschap, werk ik als projectleider voor het landelijk bureau van de PvdA in Den Haag. Daarnaast ben ik bestuurslid van Stichting Budi Santoso die zich bezighoudt met de Indië herdenking op 15 augustus. Ik voetbal bij SV Zwolle, tenminste als ik niet aan het vergaderen of geblesseerd ben. Ik houd van The Beatles, Vlieland en Roxane van Iperen.