Burgerraadslid

Niels van der Schaaf

Armoedebeleid, Sport, Hanzeland, Stationsbuurt

Mijn naam is Niels van der Schaaf en ik ben 23 jaar. Ik woon nu zo’n vier jaar in Zwolle, waarvan nu anderhalf jaar in de Stationsbuurt. Ik werk bij het Centre for Sports and Education. Dat is een middelbare school voor leerlingen die een topsportcarrière voor ogen hebben. Ik ben hier mentor van een tweede klas TL en ik geef vooral les aan leerlingen in het VMBO. Dit doe ik nu al enkele jaren met ontzettend veel plezier.

Ik vind het belangrijk dat Zwolle eerlijke kansen creëert voor jongeren, bij wonen en werk. Er moet aandacht komen voor de problemen die zijn ontstaan bij jongeren door de coronacrisis, want als je niemand ziet, als je minder of geen geld meer verdient omdat je baan ophoudt, of als je studievertraging oploopt, kun je behoorlijk in knoop komen.

Zwolle moet ook een groene stad zijn, een stad waar mensen kunnen fietsen en met het OV gaan en een stad waar bij nieuwbouw verstandige keuzes worden gemaakt voor natuur en klimaat. Zwolle moet voor iedereen toegankelijk zijn en iedereen moet in Zwolle mee kunnen doen.

Dit alles vraagt om een sociaaldemocratisch plan. Een plan waarin duidelijke keuzes worden gemaakt. Dat is hetgeen wat Zwolle de komende jaren nodig heeft en waarvoor ik me ga inzetten namens de Partij van de Arbeid.