Raadslid

Mart oude Egbrink

Duurzaamheid (= klimaatadaptatie, groen, milieu, energie, circulaire economie), Mobiliteit, Beheer Openbare Ruimte, Vastgoed, Stadshagen en Westenholte

Na opgegroeid te zijn in Oldenzaal en te hebben gestudeerd in Enschede, ben ik ruim drie jaar geleden naar Zwolle verhuisd. Een verhuizing waar ik geen moment spijt van heb gekregen. Inmiddels woon ik hier dan ook samen met mijn vriendin, heb ik de afgelopen jaren veel nieuwe mensen in Zwolle leren kennen en ben ik lid geworden van een plaatselijke voetbalvereniging.

In mijn dagelijks werk als beleidsmedewerker bij de gemeente Steenwijkerland houd ik mij bezig met allerlei maatschappelijke opgaven. Mijn nieuwsgierigheid en wens om mij voor deze opgaven in te zetten hebben er ook voor gezorgd dat ik in mijn studententijd lid ben geworden van de PvdA. Een partij waar ik mij helemaal op mijn plek voel en van waaruit ik de komende jaren ook graag mijn bijdrage wil leveren aan een mooier, socialer en duurzamer Zwolle.

Erg belangrijk voor mij is de bestaanszekerheid van een ieder. Zekerheid van een baan, inkomen, zorg en een goed dak boven je hoofd. En de zekerheid om daarmee een goed leven te kunnen leiden. Dit zijn zaken waar jammer genoeg nog altijd veel inzet voor nodig is, maar inzet die ik graag lever! Hoe zorgen we er voor dat mantelzorgers hun belangrijke rol kunnen blijven vervullen? Hoe zorgen we er voor dat iedereen een fatsoenlijk en zeker loon krijgt voor zijn of haar bijdrage? En hoe zorgen we er voor dat we verduurzamen en dat iedereen daar van profiteert? Zo maar een aantal belangrijke vraagstukken.

Voor deze en andere belangrijke onderwerpen wil ik mij de komende jaren voor Zwolle en haar inwoners inzetten! Dit doe ik vanuit de PvdA, maar in samenwerking met alle partijen en organisaties die hetzelfde willen bereiken. Mocht u daar meer over willen weten – nu of later – stuur me een berichtje, ik kom graag langs!