Fractievoorzitter & raadslid

Luna Koops

Wonen, Klimaat en energie, Groen, R.O. en omgevingswet, Mobiliteit, Doelgroepen, Spoorzone, Berkum, Herfte, Wijthmen, Zuid, Haerst-Tolhuislanden en Windesheim

Ik ben Luna, 26 jaar en natuurkundedocent in opleiding. Ik zet me in voor de kansen van jonge Zwollenaren. Een vriendin zei ooit “boosheid om onrecht is één van de grootste vormen van liefde.” Daarmee vertaalde zij mooi wat ook mijn drijfveren zijn om me in te zetten: het bestrijden van onrecht en onrechtvaardigheid in de samenleving.

Een voorbeeld van een onrecht is dat jongvolwassenen vrijwel onmogelijk voor een fatsoenlijke en betaalbare prijs een huis kunnen vinden. Veel jongeren zijn hier opgegroeid, maar hun kansen om na hun studie hier ook weer te kunnen wonen zijn erg klein. Een ander voorbeeld van onrecht is de klimaatcrisis: grote bedrijven in handen van rijke mensen beschouwen onze aarde als een wegwerpproduct en wij zitten straks op de blaren. Deze vormen van onrecht, samen met nog veel andere, motiveren mij om me in te zetten voor de stad en al haar inwoners.

Als raadslid en fractievoorzitter wil ik me daarvoor inzetten: het bestrijden van onrecht. Zwolle is een mooie stad maar er is veel dat kapot is, en ik wil een steentje bijdragen aan het repareren daarvan: goede banen voor starters, betere en betaalbaardere huisvesting en goed onderwijs in een groene stad die klaar is voor de 21e eeuw.

Waar ben je naar op zoek?