Bestuurslid

Lennart Rietman

Secretaris
Ik ben opgegroeid in Genemuiden, maar in 2002 naar Zwolle ‘gevlucht’ om de opleiding journalistiek te volgen. Na wat omzwervingen door medialand kwam ik tot de slotsom dat de sleur van de nieuwscyclus mij toch niet tevreden stelde. Want het nieuws breekt: er is iets gebeurd, in Nederland of elders. De kranten staan vol, het land spreekt er schande van, de experts gaan hun talkshows af, de politiek heeft haar meningen paraat. Een week lang gonzen radio en TV van dat vliegtuig, die stad, die meneer die dat zei of dat ene gezin waar het zo vreselijk verkeerd ging… En dan? Wat gebeurt er met die meningen, met al die onvrede en die roep van het-moet-allemaal-anders?

Vaak wordt het pas interessant als de camera’s en microfoons alweer zijn verdwenen. Dan moet het echte werk beginnen: het veranderen, verbeteren en verwerven. Dat vind ik eigenlijk veel interessanter dan er alleen maar van een veilige afstand over schrijven. Inmiddels ben ik fractiemedewerker voor de PvdA in de provinciale staten van Overijssel. Aan ‘de andere kant van de tafel’ begrijp ik waarom PvdA’ers zo vaak van die irritant genuanceerde antwoorden geven waar je niks mee kan als je een quote van tien seconden wilt. Want met alleen soundbites en oneliners doe je een complexe werkelijkheid simpelweg geen recht.

Maar die combinatie van nuance en idealisme is juist waarom ik lid ben van de Partij van de Arbeid. Ik wil graag een klein verschil maken in die taaie, complexe wereld. Ik wil niet alleen maar aan de kant staan met de handen in de lucht want wat-doe-je-eraan, maar de mouwen oprollen en aanpakken die moeilijke vraagstukken. Want de wereld wordt niet vanzelf beter. Dat moeten we met z’n allen doen.