Raadslid

Jan Slijkhuis

Spoorzone, Openbaar Vervoer, Economie, Financiën, Cultuurhistorie/archeologie/monumentenzorg, Jeugdzorg Dienstverlening, Binnenstad, Aa-landen
Jan Slijkhuis

Over Jan Slijkhuis

Ik ben Jan Slijkhuis, jaargang 1957, geboren en getogen Zwollenaar en vader van twee volwassen kinderen (dochter 29, zoon 25 jaar). Ik woon in de Aa-landen.

In het dagelijks leven werk ik bij de provincie Friesland als Europacoördinator. Dat werk omvat het bevorderen (in teamverband) van alles wat te maken heeft met de inzet van de Friesland op Europa: het binnenhalen van Europese middelen, de Noord-Nederlandse lobby in Brussel en informatie binnen en buiten de organisatie.

Van huis uit ben ik historicus (RU Groningen). Geschiedenis biedt een prima ondergrond voor mijn dagelijks werk en voor de politiek en blijft voor mij een levenslange hobby. Naast veel lezen geef ik met enige regelmaat stadswandelingen (Zwolle, Brussel) en leid ik excursies over de Eerste Wereldoorlog (België, Noord-Frankrijk).

Sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid voor de PvdA. In de raad houd ik me bezig met economie, financiën, verkeer en vervoer, de Spoorzone en duurzaamheid. Dat zijn onderwerpen waarbij het vaker gaat over Zwolle op de langere termijn dan over het nieuws van vandaag en dat past heel goed bij mij.

In de nieuwe raadsperiode wil ik me opnieuw inzetten voor het versterken en toekomstbestendig maken van Zwolle: gevarieerde werkgelegenheid voor praktisch en hoger opgeleide Zwollenaren, meer ruimte en veiligheid voor fietsers, Zwolle verder uitbouwen als het centrale OV-knooppunt in Noordoost-Nederland en forse stappen vooruit in het lokaal opwekken van duurzame energie, verminderen van afval en klimaatbestendig bouwen.