Burgerraadslid

Hettie van Aalderen

Participatiewet werk en inkomen, Senioren, Assendorp, Kamperpoort.
Hettie van Aalderen

Over Hettie van Aalderen

[email protected]

Ik ben Hettie van Aalderen, geboren in 1969. Met mijn echtgenoot en drie kinderen woon ik in de meest dorpse wijk van Zwolle, namelijk de Assendorp aan de Seringenstraat. Het is hier knus en er wordt op een prettige manier met elkaar meegeleefd. Ik ben van huis uit verpleegkundige. Na m’n studie hbo-v aan Hogeschool Windesheim wilde ik niet meer weg uit Zwolle…

Ik ben bijna tien jaar geleden lid van de Partij van de Arbeid. Wat mij het meest drijft om voor de PvdA op de lijst te staan, is de toenemende scheefgroei in Nederland. Het maakt me strijdvaardig, kijk maar eens naar de tv-serie Scheefgroei, waarin op diverse gebieden wordt getoond waar veel geld versus weinig geld toe kan leiden. Zo ook in Zwolle – het kan toch niet zo zijn dat wanneer je in de Indische buurt geboren bent, dat je dan niet dezelfde kansen hebt als wanneer je in de Wipstrik geboren bent… dat is waar ik me voor wil inzetten – kansengelijkheid!

Wat me aanspreekt als kernwaarden van de PvdA is solidariteit. Solidariteit in de breedte betekent voor mij; zeker zijn van goede zorg, een woning en werk met goed salaris. Je wordt niet als ‘gelijke geboren’ maar ik vind wel dat je (zoveel mogelijk) dezelfde kansen moet krijgen in dit leven.