Bestuurslid

Edwin Broekman

Voorzitter en coördinator Ombudsteam

Ik ben getrouwd en vader van 2 dochters. Geboren in Zaandam, opgegroeid in Deventer en voor mijn tijd in Zwolle ook nog 8 jaar in Olst gewoond. Tussen mijn 18e en 20e jaar heb ik kort in Duitsland gewoond (Moezelstreek), waar ik werkte als restaurant-kok.

In Olst heb ik 1 periode in de raad gezeten, waarvan 3 jaar als fractievoorzitter voor de PvdA. In aanloop naar de fusie van Olst en Wijhe ben ik ook nog een poosje interim-afdelingsvoorzitter geweest. In 2000 ben ik naar Zwolle verhuisd. Ik waardeer de stad meer en meer, maar ook met Deventer heb ik nog veel affiniteit.

Naast mijn bestuursfunctie ben ik ook coördinator van het lokale ombudsteam. Het is mooi dat je hier 1-op-1 het verschil kunt maken voor mensen.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig professional. Ik heb het eenmansbedrijf EN de Buurt (www.endebuurt.nl). Ik ben actief in het sociaal domein, bijvoorbeeld op leefbaarheid en het stimuleren van bewonersparticipatie. De afgelopen periode ben ik nauw betrokken geraakt bij de ontwikkeling van sociale wijkteams.

Ik ben tot mijn 5e levensjaar opgegroeid in een klassiek arbeidersgezin en tot mijn 18e was ik afwisselend kind in een ‘bijstands- en WAO-gezin’. Ik heb van nabij ondervonden wat het betekent in zulke omstandigheden op te groeien en hoe je je daar vervolgens ook uit knokt. Door kansen te pakken en niet bij de pakken neer te zitten. Je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij geholpen door mensen die je af en toe het goede duwtje geven of die je stimuleren.

Dat is ook mijn drijfveer binnen de PvdA, mensen die het op eigen kracht nog niet lukt, het duwtje in de goede richting te geven. Ik wil vooral in Zwolle van betekenis zijn voor mensen.