Door op 6 oktober 2017

Zorgen over sluiting van Het Veldboeket en De Ridderspoor

Vandaag stond in De Stentor dat de openbare scholen in de Pierik en Westenholte moeten sluiten vanwege een dalend leerlingenaantal. De PvdA betreurt het dat OOZ dit besluit heeft moeten nemen: “Dit is niet alleen een aderlating voor de wijken, maar hiermee komt ook de toegankelijkheid van het onderwijs onder druk te staan.”, aldus burgerraadslid Sanneke Snuverink. “Kinderen zouden naar school moeten kunnen in de wijk waar ze wonen en ouders hebben keuzevrijheid om te kiezen naar welke school hun kinderen gaan, maar dan moet er wel wat te kiezen zijn.”

Maandag zit de raad om tafel met OOZ en de gemeente en daarbij zal de PvdA haar zorgen uiten. Daarbij vragen we aandacht voor drie punten:

– Ten eerste maken we ons zorgen over de leerlingen; is er voor hen een goede overgang mogelijk naar een andere school in de buurt en hebben de ouders daarbij nog wat te kiezen in de schoolkeuze voor hun kind? Het zou niet zo mogen zijn dat zij nu heel veel verder moeten reizen, omdat er geen plekken zijn op een school dichtbij.
– Ten tweede maken we ons zorgen over de leerkrachten; is er voor hen nog wel passend werk en kunnen zij ergens anders aan de slag? Oftewel; worden zij zorgvuldig begeleid naar ander werk?
– Ten derde maken we ons zorgen over het openbaar onderwijs in Zwolle. In elke wijk zouden ouders moeten kunnen kiezen voor openbaar onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. We willen voorkomen dat meer openbare scholen moeten sluiten en zijn benieuwd hoe OOZ dit in de toekomst, eventueel met hulp van de gemeente, probeert te voorkomen.”