Tweede Kamerlid Songüel Mutluer spreekt tijdens 1 mei viering op begraafplaats Kranenburg

29 april 2022

Eindelijk mag het weer. Met zijn allen 1 mei vieren. En dat gaan we doen! Graag nodig ik je uit voor onze viering van de Dag van de Arbeid op zondag 1 mei om 10.00 uur bij begraafplaats Kranenburg te Zwolle.
Tijdens de 1 mei-viering leggen we bloemen bij het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. Ook bezoeken we het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA.

Tweede Kamerlid Songüel Mutluer houdt bij de graven een toespraak. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 1 mei 2022 op begraafplaats Kranenburg aan de Kranenburgerweg 5 te Zwolle en start om 10.15 uur bij de kapel bij de ingang van begraafplaats Kranenburg. De bijeenkomst wordt afgesloten in theehuis Agnietenberg, waar ook stil wordt gestaan bij 15 jubilarissen die 25, 50 en 65 jaar lid zijn van de PvdA.

Zowel leden van de Partij van de Arbeid als belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Wil je deelnemen aan de bijeenkomst maar heb je geen vervoer? Neem contact met ons op via [email protected], dan halen we je op en brengen we je weer thuis!

Nacht van de Arbeid
Net als voorgaande jaren gaat de PvdA Zwolle voorafgaand aan de Dag van de Arbeid langs bij de helden van de nacht. Burgerraadslid Hettie van Aalderen: “Ik weet als oud-wijkverpleegkundige uit ervaring wat voor invloed ’s avonds en ’s nachts werken heeft op je bioritme en je gezinsleven. Niet iedereen heeft een regelmatige baan van 9 tot 5. Het is goed om hierbij stil te staan.” Samen met andere raadsleden, leden en vrijwilligers gaat ze langs met een roos bij Zwolse helden van de nacht. Heb je nog een tip waar ze langs moeten gaan? Mail ons op [email protected].

Wil je deelnemen aan de 1 mei-viering of aan de Nacht van de Arbeid, meld je dan aan bij onze secretaris: Manasse Hop, tel: 06 10 29 63 16 of mail: [email protected].

Met vriendelijke groet,
Anneke Speelman, voorzitter