Steun de leraren! #hartjeleraar

30 januari 2020

Er woedt een Onderwijscrisis. Onbevoegden voor de klas zijn geen uitzondering meer. En tienduizenden ouders weten inmiddels wat het betekent als je kind een dag naar huis wordt gestuurd. Simpelweg omdat er te weinig leraren zijn.

De leraren die er wel zijn, werken onder een ongekend hoge werkdruk. Het gevolg is dat scholen schoorvoetend noodmaatregelen invoeren waarbij een vierdaagse schoolweek en onbevoegde leraren voor de klas de norm worden. Dat is onacceptabel. Dit kabinet moet ingrijpen door nú structureel te investeren in het onderwijs. Perspectief te bieden aan de leraar en ervoor te zorgen dat álle kinderen zeker zijn van gelijke kansen.

Lerarentekort
Vandaag en morgen staken tienduizenden leraren. Ook in Zwolle leggen leraren het werk neer en gaan meer dan 30 scholen dicht. De PvdA Zwolle maakt zich ook zorgen over de toekomst van de Zwolse kinderen. Het lerarentekort komt ook deze kant op. De reguliere formatie komt nog nét rond ieder jaar, maar de vervangingspool (waar een beroep op wordt gedaan als leraren ziek zijn) is bij veel onderwijskoepels niet meer toereikend. Ook hier worden klassen naar huis gestuurd als een leraar ziek is. Ook hier is de werkdruk vaak te hoog. Ook hier verdienen de leraren een fatsoenlijk salaris dat gelijk is aan het salaris van leraren op de middelbare school.

Teken ook het manifest!
Om in de toekomst ook in Zwolle zeker te kunnen zijn van een goede leraar voor de klas, moet er structureel geïnvesteerd worden in onderwijs. Om de leraren te laten zien dat we ze steunen, heb ik samen met Roberto Kist overal in Zwolle posters geplakt met #hartjeleraar erop. Voor al die leraren die ik dagelijks het verschil zie maken voor alle kinderen in Zwolle. Steun jij de leraren ook? Teken dan ook het manifest op hartjeleraar.nl