PvdA wil snel oplossing voor Living Room

Door Patty Wolthof op 9 april 2019

Dé muziekkroeg van Zwolle zonder live muziek? Onvoorstelbaar vindt de PvdA-fractie. Hoe heeft het zover kunnen komen dat een bestaand café ineens moet stoppen met haar programmering door de komst van nieuwe appartementen? Raadslid Patty Wolthof wil dat de wethouder snel met een oplossing komt voor deze situatie en stelt samen met GroenLinks Zwolle schriftelijke vragen. Wolthof maakt zich zorgen over het verdwijnen van een podium voor veel muzikanten en plek voor muziekliefhebbers. Maar ook heeft ze zorgen over de toekomst van de binnenstad: “Zwolle wil een bruisende stad zijn en daar hoort ook live-muziek bij. We hebben nota bene een conservatorium waar we mensen opleiden tot muzikanten. Als muziek maken straks zelfs binnen in kroegen niet meer kan, wat voor stad zijn we straks dan nog?”

De volgende vragen zijn gesteld:
1. Is de wethouder op de hoogte van bovenstaande casus? Sinds wanneer is dit bekend en heeft het college al contact gehad met de betrokken partijen? Welke actie heeft de wethouder tot nu toe ondernomen?
2. Ziet de wethouder mogelijkheden om te komen tot een oplossing voor deze onwenselijke situatie?
3. Wat betekent het voor de bruisende binnenstad – waar ook meer en meer woningen zullen bijkomen – als kroegen geen live muziek meer mogen programmeren, omdat nieuwe binnenstadbewoners hier last van ondervinden?
4. Is de wethouder het met ons eens dat de huidige regelgeving en plaatselijke verordening opnieuw moeten worden bekeken om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen?
5. Is de wethouder bereid hier een voorstel voor te doen?

Wij hebben de wethouder gevraagd deze vragen met spoed te beantwoorden in plaats van de gebruikelijke beantwoordingstermijn van 6 weken te hanteren, in verband met het feit dat er deze maand al geen live-muziek meer kan plaatsvinden en er snel duidelijkheid moet komen voor alle betrokkenen.

Klik hier voor de complete set vragen.
Art.45 vragen living room

Patty Wolthof

Patty Wolthof

Een mooi, groen, lief en sociaal Zwolle, daar bouw ik als raadslid met veel liefde aan mee! Ik zet me als raadslid in voor: > voldoende, betaalbare woningen in een veilige, mooie en groene stad. Ik strijd tegen huisjesmelkers en een tweedeling in de woningmarkt. Er is op verzoek van de PvdA een gemeentelijk meldpunt huisjesmelkers gekomen.

Meer over Patty Wolthof