PvdA wil duidelijkheid: wat mag er wél deze zomer?

15 juni 2020

Uit de stad horen wij gemor over de onduidelijke regels omtrent het organiseren van culturele activiteiten en weinig, gebrekkige of late communicatie met initiatiefnemers van dit soort activiteiten. We lazen bijvoorbeeld in de krant dat de bedenkers van het UP PODIUM geen overleg hebben gehad met de gemeente, terwijl hun plannen zijn afgeschoten. Ook inwoners begrijpen vaak niet waarom het ene initiatief wel kan, en het andere niet.

De PvdA is blij dat er weer leven in de brouwerij is gekomen, door onder andere de opening van de terrassen, musea en theaters, maar ziet ook graag dat het college werk maakt van het mogelijk maken van culturele buitenactiviteiten. Daarom stelt de PvdA maandag 15 juni onderstaande vragen aan het college:

1. Herkent het college bovengenoemde geluiden uit de cultuur- en evenementensector als het gaat over onduidelijkheid rondom regels, gebrekkige communicatie en het ontbreken van actief meedenken? Zo ja, wat is de reden hiervan volgens het college?

2. Is het college bereid actief met de culturele ondernemers, makers en gezelschappen uit de stad mee te denken op welke manier culturele buitenactiviteiten in de stad wél kunnen plaatsvinden deze zomer?

3. Veel activiteiten vergen ook een investering aan de kant van de culturele ondernemers, zowel qua tijd als geld. Is het college bereid deze sector bij te staan, dan wel met meedenkkracht en indien nodig financieel?

4. Indien het college op vraag 2 dan wel 2 en 3 bevestigend antwoordt: is ze bereid dit op zeer korte termijn te doen, zodat de organisatoren en makers nog tijd hebben zich voor te bereiden op eventuele activiteiten in de zomer?

Patty Wolthof

PvdA Zwolle