PvdA in gesprek met bewoners van Stadshagen

10 februari 2022

Stadshagen is met 25 jaar oud, de jongste wijk van Zwolle. Dat maakt dat er vaak andere onderwerpen leven dan op andere plekken in Zwolle. De PvdA gaat zaterdag 12 februari in gesprek met Zwollenaren over de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Raadslid, en nummer 2 op de lijst, Mart oude Egbrink woont in Stadshagen en herkent wat er leeft.

PvdA’er Mart oude Egbrink woont in de wijk Milligen en zit sinds 2018 in de Zwolse gemeenteraad. “De onderwerpen die in Stadshagen leven, zijn echte PvdA-onderwerpen. Namelijk, hoe houd je een wijk leefbaar, groen en veilig voor alle bewoners? Solidariteit, rechtvaardigheid en bestaanszekerheid zijn daarbij belangrijke waarden.” Als raadslid maakte oude Egbrink zich de afgelopen vier jaar hard voor een solidair en duidelijk afvalbeleid. De PvdA stemde dan ook tegen het voorstel voor diftar waarbij je een boete krijgt op je afval. “Ik verwacht dat afval een van de onderwerpen is waarover we in gesprek gaan met bewoners. We merken dat dit leeft. We horen graag wat de bewoners van Stadshagen daarvan vinden.”

Ook de verkeersveiligheid is iets waar oude Egbrink zich hard voor maakt. “In de bebouwde kom zou een maximum van 30km uur moeten gelden, wat de PvdA betreft. Daarnaast zou ik graag meer mogelijkheden zien voor sporten in de openbare ruimte. Tijdens corona is wel gebleken hoe belangrijk en waardevol natuur is, laten we dat dan gelijk goed inrichten.”

Bewoners van Stadshagen kunnen zaterdag 12 februari tussen 10.30 en 12 uur fractieleden, kandidaat-raadsleden en PvdA-vrijwilligers ontmoeten. Vanaf 10.30 uur staat er een kraam in het winkelcentrum waar geïnteresseerden het verkiezingsprogramma kunnen afhalen. Ook wordt er gewandeld en aangebeld in de Grasssenbuurt. Ben je zelf niet in Stadshagen en heb je wel tips of suggesties voor de PvdA-fractie? Mail dan naar [email protected]. Kijk op www.zwolle.pvda.nl/zwolleweervooriedereen voor het verkiezingsprogramma en laat een reactie achter!