Politieke stilstand?

Door Redactie op 20 maart 2020

De situatie rond het Coronavirus raakt vrijwel iedereen in onze gemeente. In verband met alle preventieve maatregelen zijn alle politieke en fractie-activiteiten geannuleerd tot en met 7 april. Vergaderingen en werkbezoeken van de fractie worden zo veel mogelijk digitaal gedaan of uitgesteld.
Daarmee houdt het werk van onze fractie echter niet op, juist nu niet.

Vertrouwen vooraf, verantwoording achteraf
Onze en andere fracties hebben wel nauw contact met de raadsgriffie, de Burgemeester en de wethouders. Daarbij willen wij hen zoveel mogelijk hun werk laten doen en hen in deze historische en hectische periode zoveel mogelijk ondersteunen. Het college van Burgemeester & Wethouders, de raadsgriffie, alle ambtenaren: zij doen allemaal hun uiterste best om de gevolgen van deze crisis op te vangen. Voor de zorg, voor het onderwijs, voor (zelfstandige)ondernemers, voor dak- en thuislozen en voor vele anderen. Om te zorgen dat niemand door het ijs zakt. Bij dat moeilijke en hectische werk hebben zij onze volle steun en vertrouwen.

Wat kunt u doen als u zich zorgen maakt?
Natuurlijk kan het zijn, om welke reden dan ook, dat het niet altijd lukt om iedereen te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. In die gevallen kunt u als eerste terecht op de speciale Corona-pagina van de gemeente Zwolle. Verliest u uw baan, uw inkomen, bent u bang de huur niet meer te kunnen betalen, uw schulden niet af te kunnen lossen of heeft u andere zorgen? Kijk dan eerst op: https://www.zwolle.nl/nieuws-over-coronavirus

Komt u er alleen niet uit, heeft u zorgen en heeft u hulp of ondersteuning nodig? Of heeft u signalen of maakt u zich zorgen over anderen of over ontwikkelingen in onze stad?
Neemt u dan gerust contact met ons op. Dan kijken wij samen met u en anderen wat we daar aan kunnen doen.

Hulp aanbieden of hulp nodig?
Het is op dit moment onduidelijk hoe lang de preventieve maatregelen nodig zijn. Wat we wel kunnen doen is er voor elkaar zijn. Om ons heen zien we mooie voorbeelden van inwoners die elkaar helpen en bijstaan, buren die boodschappen doen voor mensen die dit zelf niet kunnen.
We verwijzen u dan ook graag naar de website samenzwolle.nl. Hier kunt u zich aanmelden voor als u praktische hulp wil bieden of hulp nodig hebt, omdat u bijvoorbeeld de deur niet uit kunt.

Namens de fractie,

Youcef Ben Ali
Patty Wolthof
Mart oude Egbrink
Jan Slijkhuis
Selma Hoekstra
Herman Sieben
Roberto Kist

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie