Patty Wolthof beoogd lijsttrekker PvdA Zwolle

Door Redactie op 15 oktober 2021

Het bestuur van de PvdA-afdeling Zwolle draagt Patty Wolthof (41) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter is door de onafhankelijke kandidaatstellingscommissie op de eerste plek van de conceptkandidatenlijst geplaatst.

Patty Wolthof: “Ik vind het een ontzettende eer dat ik ben voorgedragen als aanvoerder van deze prachtige, steengoede lijst. Samen met hen ga ik strijdbaar de campagne in. Want op 16 maart 2022 valt er echt iets te kiezen. Mensen vinden amper nog een betaalbaar huis, pandjesbazen kopen buurten op. Het grote geld wint te vaak. Dat gaan we veranderen. Samen met iedereen die ook voelt dat het eerlijker en socialer kan. Kiezen we voor onze inwoners, de onderwijzer voor de klas van onze kinderen, en de verpleegkundige die voor oma zorgt? Of voor de huisjesmelkers, dure villa’s en penthouses en de beleggers?”

In Patty ziet de commissie een PvdA’er die van de straat is én van de raad. Een aansprekend boegbeeld met een stevige sociaaldemocratische visie op de belangrijke vraagstukken van Zwolle. Ze heeft ruime ervaring opgedaan in de Zwolse politiek en is in staat om brede allianties te smeden, binnen en buiten de partij. Patty is ook de beoogd fractievoorzitter.

Foto: Dirk Schreuders

Talent en ambitie

PvdA-afdelingsvoorzitter Anneke Speelman is blij met de conceptlijst. “Het is een lijst met veel nieuwe jonge getalenteerde kandidaten. Kandidaten met een groot sociaaldemocratisch hart, met ambities om de stad en ommelanden en de mensen die er wonen beter te maken. Kandidaten die strijden voor bestaanszekerheid, rechtvaardigheid en solidariteit.”

Op nummer 2 staat Mart oude Egbrink (33), raadslid sinds 2018. Luna Koops (23) is op nummer 3 de eerste nieuwkomer, met de nodige ervaring binnen de Jonge Socialisten. Selma Hoekstra (55) staat als zittend raadslid op plek 4.  Op de vijfde plek staat nieuwkomer Niels van der Schaaf (23). Op plek 6 vinden we huidig burgerraadslid Hettie van Aalderen (52). Roberto Kist (25) is nu burgerraadslid en hij bezet plek 7. Evita Keulen (32) is de volgende nieuwkomer op plek 8. Lijstduwer is Jan Slijkhuis, die na drie termijnen in de raad plaatsmaakt voor nieuw talent.

Op 3 november zal de ledenvergadering van de PvdA Zwolle zich uitspreken over de lijst waarmee de partij de verkiezingen in zal gaan op 16 maart. Op 27 oktober krijgen de leden het conceptverkiezingsprogramma voorgelegd.

De concept-lijst: 

 1. Patty Wolthof (41, vrouw)

Patty is van de straat én van de raad! Aansprekend boegbeeld met stevige sociaaldemocratische visie op de belangrijke vraagstukken van Zwolle. Heeft ruime ervaring opgedaan in de Zwolse politiek en is in staat om brede allianties te smeden, binnen en buiten de partij. Geniet groot draagvlak voor de positie van lijsttrekker en is beoogd fractievoorzitter. Voorkeur voor thema’s wonen, onderwijs, arbeidsmarkt en laaggeletterdheid.

 1. Mart oude Egbrink (33, man)

Frisse, nuchtere strateeg met inmiddels één raadsperiode op de teller. Maakt zich vanuit de inhoud sterk voor de sociaaleconomische thema’s op het gebied van wonen, energie, mobiliteit en financiën. Betrokken denker en enthousiaste doener met een duidelijk beeld op linkse samenwerking.

 1. Luna Koops (24, vrouw)

Inhoudelijk frisse nieuwkomer met veel politieke ervaring binnen de Jonge Socialisten. Wonen, mobiliteit, onderwijs en duurzaamheid zijn de thema’s waar Luna zich op zeer energieke en strijdbare wijze voor wil inzetten. Heeft door studie een stevig netwerk in studentenstad Zwolle. Heeft idealen en brengt deze op heldere wijze onder woorden.

 1. Selma Hoekstra (55, vrouw)

Raadslid sinds eind 2020. Maakt verbinding binnen de stad en weet op diplomatieke wijze politiek gevoelige dossiers van buiten op het stadhuis verder te brengen. Kan goed de vertaalslag maken van de grote thema’s naar de uitwerking op de mensen in de stad.

 1. Niels van der Schaaf (23, man)

Leergierige nieuwkomer met concrete visie op de huidige samenleving, vooral als het gaat om het perspectief van jongeren: wonen, werken en (mentale) gezondheid. Heeft breed netwerk onder jongeren in het (V)MBO en heeft door leeftijd en werkervaring aansluiting bij verschillende doelgroepen.

 1. Hettie van Aalderen (52, vrouw)

Sinds eind 2020 actief als burgerraadslid. Betrokken en strijdbaar om zich in te zetten voor gelijke kansen en rechtvaardigheid. Staat zelf met de voeten in de klei van de zorg. Benaderbaar en inzetbaar op het gebied van (jeugd)zorg.

 1. Roberto Kist (25, man)

Burgerraadslid die zich heeft ontpopt tot goede spreker en debater. Hij is betrokken bij verschillende acties. Inzetbaar op onderwerpen werk en onderwijs. Links en strijdbaar profiel met ervaring binnen de Jonge Socialisten.

 1. Evita Keulen (33, vrouw)

Door werk zeer veel ervaring opgebouwd in het sociaal domein. Nieuwkomer met uitgesproken visie op de ontwikkeling van Zwolle als stad voor iedereen. Communicatief sterk en goed in het leggen van verbindingen.  Breed netwerk in de stad.

 1. Hans Hampsink (59, man)

Heeft ervaring als raadslid in Deventer en is nu actief als bestuurslid in Zwolle. Solidariteit en inclusiviteit zijn de thema’s die Hans drijven.

 1. Jannes Bouma (66, man)

Nog immer zeer strijdbare en beschikbare sociaaldemocraat die klaarstaat als er een beroep op hem wordt gedaan. Streeft naar een levendig Zwolle waar ruimte is voor alle inwoners, waar ze ook vandaan komen. 

 1. Herman Sieben (66, man)

Burgerraadslid met een brede maatschappelijke ervaring. In de afgelopen periode accenten gelegd op natuur, milieu, duurzaamheid en de Zwartewaterzone.

 1. Manasse Hop (21, man)

Student. Is kandidaat-bestuurslid van de afdeling Zwolle en bestuurslid bij de Jonge Socialisten Overijssel. Wil zich inzetten voor een diverse en inclusieve stad waar zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen.

 1. Nynke de Jong (36, vrouw)

Niet direct beschikbaar; wel zeer betrokken bij de stad. Breed inzetbaar; met specifieke interesse voor cultuur.

 1. Erik Wellner (58, man)

Leergierig en nieuwsgierig. Waardevolle kracht in de kring rond de fractie. Nog niet direct inzetbaar in de fractie vanwege opbouw van kennis en ervaring binnen de stad en de partij.

 1. Herman Hegeman (67, man)

Gedreven bewoner van Dieze die met zijn voeten in de klei staat en de sociaaldemocratie een warm hart toedraagt. 

 1. Ria Schoot Uiterkamp (61, vrouw)

Bezige bij die nog vol in het werk en in het vrijwilligerswerk staat. Is gedreven in het praktisch verder helpen van anderen, zeker als het gaat om laaggeletterdheid.

 1. Henk Nijland (62, man)
 2. Erna Tichelaar (68, vrouw)
 3. Jan de Jong (65, man)
 4. Henk Lobers (63, man)
 5. Johan van Zwet (53, man)
 6. Ad van Halem (79, man)
 7. Marijke Tjepkema-Burger (78, vrouw)
 8. Aalt Brinkhuis (83, man)
 9. Wil Bredewold-de Vos (85, vrouw)
 10. Nico Broersma (82, man)
 11. Anita Oppedijk (75, vrouw)
 12. Hüseyin Kaya (71, man)
 13. Hans Nooter (56, man)
 14. Eefke Meijerink (49, vrouw)

 Lijstduwer:

(31). Jan Slijkhuis (63, man)

Maakt na drie termijnen ruimte voor nieuw talent in de fractie. Blijft beschikbaar voor het delen van zijn kennis en kunde in de partij en de fractie.

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie