Door op 22 april 2013

Over mij

Ik ben in1969 geboren in Mogadishu, 20 jaar geleden kwam ik in deze mooie stad. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik ben Zwollenaar, ik voel me hier thuis en ik ben trots op onze stad. Zwolle is een stad om trots op zijn. Ik geniet dagelijks van de prachtige gebouwen en mensen die wonen en werken. Maar het is ook fascinerend om te zien hoe de stad zich ontwikkelt en met zijn tijd mee gaat. 15 jaar geleden ontmoette ik mijn huidige vrouw, samen hebben we twee dochters Sandra en Samira geboren en getogen Zwollenaren. Ik ben werkzaam bij een installatiebedrijf en Ingenieursbureau.

In mijn vrije tijd ben ik met diverse maatschappelijke zaken bezig: Ik ben voorzitter geweest van het Lokaal Platform Allochtonen Ouders en Onderwijs Zwolle. Ik ben ondersteunend lid van de cliëntenraad SoZaWe. Meer dan 10 jaar ben ik lid en actief in de vakbond. Politiek ben ik altijd geïnteresseerd in zaken van nationaal en de laatste jaren ook van lokaal belang. 12 jaar geleden heb ik samen met drie landgenoten een Somalische vereniging opgericht met doel als nieuwe Nederlanders een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Politiek is geen ver van mijn bed show is. De verantwoordelijkheid voor een goede samenleving ligt bij een ieder: we moeten het samen doen. Iedereen moet mee doen, mee denken: over veiligheid, betaalbaar werk,goed onderwijs voor jong en oud. Mijn sociale visie: mensen op de eerste plaats, materiaal op de tweede plaats. Samen moeten we ervoor zorgen dat mensen hier fijn kunnen wonen en werken. Samen moeten we ervoor zorgen dat het unieke karakter van Zwolle blijft bestaan. Ik vind het een eer dat ik hier steentje aan mag bijdragen.