Door Redactie op 12 maart 2014

Nummer 17 van de lijst nader voorgesteld: Marjet Korf

Wie ben je, wat doe je?
Ik ben Marjet, woon in Aalanden met man Mathieu en kinderen Jesse en Kyra. Als tiener werd ik politiek actief bij de Jonge Socialisten en demonstreerde ondermeer tegen kernwapens en tegen de aanwezigheid van Shell in Zuid Afrika. Later stopte ik als actief lid, ik wilde als journalist zo objectief mogelijk zijn. Maar mijn betrokkenheid bij de wereld bleef altijd groot. Na de journalistiek heb ik in verschillende sectoren gewerkt: overheid, (zorg)verzekeringen en nu bij een woningcorporatie. Ik ben alweer jaren lid van PvdA, al was dat tot nu toe nog niet heel actief. Ik had mijn handen vol aan mijn jonge gezin, werk en mantelzorg. Nu daar wat meer rust is gekomen, zet ik me graag in voor Zwolle.
Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Op mijn nachtkastje ligt een e-reader, een fantastisch apparaat dat ik een paar jaar geleden heb gekregen om op vakantie veel boeken mee te kunnen nemen en toch ‘lichtgewicht’ te kunnen kamperen. Ik ben net begonnen in ‘Het spel van de engel’ van Carlos Ruiz Zafón. Zijn eerdere boek ‘De schaduw van de wind’ vond ik prachtig, dus mijn verwachtingen zijn hoog gespannen.

Welk lied zing je onder de douche? 
Eigenlijk zing ik niet zoveel. Maar ik hou wel erg van muziek en zeker om op te dansen.

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?
Doepark Nooterhof! Dat is een plek waarin natuur, mileu en duurzaamheid centraal staan. En bij theehuis Earhtship kun je bij mooi weer heerlijk op het terras zitten terwijl kinderen kunnen spelen in de waterspeeltuin.
Hoe wil jij het verschil gaan maken in Zwolle?
Door een meerderheid te vinden voor goede ideeën en niet door ideeën te zoeken voor de meerderheid.
Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie