17 februari 2014

Nummer 14 van de lijst nader voorgesteld: Gerrit Teunis

Wie ben je, wat doe je?
Gerrit Teunis, geboren en getogen in Zwolle; geboren in de Diezerpoort en opgegroeid in de Wipstrik. Betrokken bij De Herberg, WRZV en de stichting Winners. Ik maak me druk over/voor de woon- en leefsituatie van kansarme inwoners van Zwolle. In Hardenberg werk ik als directeur bij een woningcorporatie. Ik voetbal bij HTC, ben – lange afstand – hardloper bij AV PEC, zit op de tribune bij PEC Zwolle en ben gek van muziek en dus trouw bezoeker van Hedon.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Van een kennis kreeg ik het boek Outliers van Malcolm Gladwell. Hartstikke interessant. Gladwell laat zien dat succes geen toeval is. Er zit een bepaalde onverwachte logica in.

Welk lied zing je onder de douche?
Onder de douche zing ik niet. Vroeger wel bij het Groot Mannenkoor, tegenwoordig in het stadion aan de Ceintuurbaan.

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?
De grote gebaren als de IJsselbrug, of de Sassenpoort zijn natuurlijk mooi, maar ik houd meer van het ingetogene. Mijn favoriete plek / gebouw is de omgeving van het brugwachtershuisje bij de Schoenkuipenbrug. Een aantal jaren geleden gerenoveerd/geschilderd ontdaan van graffiti, een beetje scheef staand en denkend aan oude tijden. Prachtig! (heb er maar even een foto van bijgevoegd).

Hoe wil jij het verschil gaan maken in Zwolle?
Het zijn sombere tijden en de maakbaarheid van de samenleving staat ter discussie, toch geloof ik in vooruitgang en in de mogelijkheid tot verbetering. Ik ben een optimist en denk dat met inzet, betrokkenheid en ambitie veel bereikt kan worden. De grote uitdaging voor politici is dat we open moeten staan, aanspreekbaar willen zijn en luisteren. Luisteren naar de Zwolse bevolking, naar senioren, maar vooral ook luisteren naar jongeren. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet altijd. Toch ligt daar de kans, de opdracht.

Afbeelding 014