10 februari 2014

Nummer 13 op de lijst nader voorgesteld: Sanneke Snuverink

Wie ben je, wat doe je?

Sanneke Snuverink, 28 jaar. Ik ben geboren in Enschede, maar voor de studie journalistiek naar Zwolle verhuisd. In Zwolle ben ik blijven hangen vanwege de prettige sfeer, leuke stad, mijn vriend en vrienden. Na mijn studie journalistiek heb ik nog een master politicologie gevolgd en werk ik momenteel als campagnemedewerker op het partijbureau van de PvdA. Dat houdt in dat ik mee help met de organisatie van de campagneacties met Diederik Samsom en ik ondersteun lokale campagnes zo goed mogelijk.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

De rode vod en andere wielerverhalen van Thijs Zonneveld. Ik houd erg van sport om naar te kijken, te doen en lees er ook nog graag over. Vooral atletiek, schaatsen en wielrennen hebben mijn interesse. Overigens heb ik dit boek nog niet opengeslagen, heb net de biografie over Diederik Samsom uit.

Welk lied zing je onder de douche?

Vooral Nederlandstalig, want daarvan ken ik de meeste teksten uit mijn hoofd. Verder van alles wat voorbijkomt op 3fm.

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?

Elke ochtend fiets ik vanaf Hedon door het centrum op weg naar het station. Het uitzicht vanaf de brug over de gracht naar de Wijndragerstoren vind ik één van de mooiste plaatjes van de stad. Daarnaast houd ik erg van fietsen/hardlopen langs het Zwarte Water, als je het rondje volgt naar de Westerveldse kolk en dan via de Brinkhoekweg richting de Agnietenberg kom je mooie rustige stukken tegen met weidse uitzichten over het water en land.

Hoe wil jij het verschil gaan maken in Zwolle?

Door te luisteren naar de inwoners van Zwolle en dus te weten wat er speelt in de stad. Met extra aandacht voor goed onderwijs, zodat kinderen en jongeren in Zwolle gelijke kansen krijgen. Waarbij ik wil dat ook alle kinderen de mogelijkheid hebben om te sporten en/of muziek te maken. 
Daarnaast zou ik me graag inzetten voor voldoende stageplekken in Zwolle, omdat ik zelf gezien heb dat naast een goede opleiding, praktijkervaring ongelofelijk belangrijk is bij het vinden van een goede baan die aansluit bij je opleiding.

Sanneke in actie voor de PvdA

Sanneke in actie voor de PvdA