Door Redactie op 12 februari 2014

Nummer 12 op de lijst nader voorgesteld: Theo Brandsma

Wie ben je, wat doe je?
Ik ben Theo Brandsma en ik werk in het onderwijs. Om precies te zijn op het Carolus Clusius College; de wereldschool in Zwolle. Hier geef ik geschiedenis, maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. Ook ben ik mentor in van 4 havo. Daarnaast zit ik in de medezeggenschapsraad van onze school en op stichtingsniveau.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
Normaal een geschiedenisboek en de Voetbal International, maar op dit moment Butcher’s Crossing van John Williams (de schrijver van Stoner). Hoog op mijn lijstje staat het boek Na De Bevrijding van Ad van Liempt.

Welk lied zing je onder de douche? 
Niets! Zelfs onder de douche ben ik niet bepaald een nachtegaal. Om mijn buren te vriend te houden zing ik niet onder de douche. Verder staat de hele dag muziek aan. Dit varieert van muziek uit de jaren 60 tot hedendaagse muziek.

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?
Waar niet, zou ik zeggen! Zwolle heeft zoveel prachtige plekjes. Ik kijk daarom liever naar waar het nog mooier en beter kan. Dagelijks fiets ik langs het station en daar vinden soms levensgevaarlijke situaties plaats.  Ik ben daarom blij dat dit aangepakt wordt.

Hoe wil jij het verschil maken in Zwolle?
In het onderwijs moet je altijd op zoek gaan naar verbinding en contact. Dit hoop ik in de politiek te vinden en te versterken. Samen moeten wij het gaan maken in deze stad en samenleving.  Dit is de basis van wat ik vind en waar ik achter sta.

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie