Door Redactie op 22 januari 2014

Nummer 10 op de lijst nader voorgesteld: Leo van Elburg

Wie ben je, wat doe je?
Ik ben Leo van Elburg, trotse vader van mijn fantastische dochter Lotte (9). Ik ben 44 jaar en studeer Rechtsgeleerdheid. Daarnaast help ik mijn vrouw in  haar bedrijf fietsgoed.nl – Scholten. Tot 2012 ben ik werkzaam geweest in de ICT, als manager van grote projecten. Ik ben geboren in Zwolle. Mijn vader was lasser. Ik heb de kans gekregen de HBO Technische Bedrijfskunde te halen, een basis voor een goede carrière. Verder speel ik trompet bij de blaaskapel. Ik ben een echte carnavalsvierder en werk passief en actief mee aan de jaarlijkse transitie van Zwolle naar Sassendonk. Als het weer dat toelaat, ben ik regelmatig te zien op mijn racefiets.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
De laatste roman die ik gelezen heb (rond de kerstdagen) was ‘Inferno’ van Dan Brown. Een spannend verhaal waarbij de kunsthistorie van vooral Florence een grote rol speelt, waardoor ik  besefte dat ik 3 jaar geleden in Florence veel gemist heb! Op mijn nachtkastje ligt nu een studieboek over Grondrechten, dus wat we als Nederlanders eigenlijk willen: de vrijheid om te doen en laten wat we willen, bescherming als die vrijheid in gedrang komt en bestaanszekerheid / ontplooiingsmogelijkheden. Want zonder dat is de vrijheid niets meer dan een lege huls.

Welk lied zing je onder de douche?
Qua muziek interesse ben ik vrij breed. Toch geniet ik het meeste van de Nederpop (jaren ’80 tot heden). Die breedheid uit zich ook onder de douche. Het varieert per dag, maar mijn badkamer galmt heerlijk.

Waar in Zwolle moet je geweest zijn? Favoriete plek in Zwolle?
Als binnenstadbewoner denk ik in eerste instantie aan de gevarieerde horeca die we in Zwolle rijk zijn. Maar mijn favoriet is een route, Rondje Zwolle fietsen. Nog steeds verbaast het mij dat Zwolle met de faciliteiten van een grote stad ook zoveel schoonheid en natuur heeft!

Hoe wil jij het verschil gaan maken in Zwolle?
Diverse belangrijke overheidstaken (werk, zorg en jeugdzorg) worden bij de gemeente neergelegd. De gemeenteraad moet zorgen dat we hierbij meer kwaliteit voor minder geld leveren. Dat is geen eenvoudige opgave! Ik wil mij als raadslid inzetten om te zorgen dat Zwolle dit als beste doet! Het mag niet zo zijn dat kinderen niet de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen, een kans die ik wel gekregen heb! Want in Zwolle wordt niemand geboren voor een dubbeltje, dat moet gewoon een Euro kunnen worden.

 

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via e-mail: [email protected]

Meer over Redactie