Nr. 9 Hans Hampsink

16 januari 2022

Hans Hampsink is de naam: sinds drie jaar inwoner van de Hanzestad Zwolle. Ik woon in de Schelle, het noorden van Zwolle Zuid en op loopafstand van het station. Wel handig wanneer je als interim schoolleider in het middelbare scholen in heel Nederland werkt.

Nu heb ik mij kandidaat gesteld voor de gemeenteraad. De belangrijkste reden daarvoor is dat ik mij verbonden voel met de linkse politiek die een verschil kan en moet uitmaken voor Zwolle en haar bewoners. Net als in het onderwijs, is “eigenaarschap” belangrijk in de politiek. Je eigenaar voelen van je leven, en je stad, en daadwerkelijk ervaren dat je een verschil kunt uitmaken in de stad en in je eigen wijk.

Ik wil Zwollenaren ervan overtuigen dat een keuze voor de PvdA een keuze is voor een goede en open overheid die uitgaat van de mensen. Dat geldt voor bijvoorbeeld wonen, waar de woningbouwverenigingen en de overheid weer de keuzes moeten mogen maken, om te voorkomen dat prijzen worden opgedreven en er te weinig woningen worden gebouwd voor de inwoners zonder een dikke portemonnee.

Wij maken ook linkse keuzen over zorg, werk, emancipatie en klimaat, waarbij de inwoners voelen en ervaren dat ze een verschil kunnen uitmaken. Daarom willen wij als eerste stap nauw samenwerken met de andere linkse partijen.

Een overheid die verbondenheid mogelijk maakt en echt laat zien dat ze er voor haar inwoners is. “Zwolle: dat zijn wij!” En daar wil ik graag aan meedoen!