Nr. 14 Erik Wellner

16 januari 2022

Geboren in Den Haag en opgegroeid in Baarn kwam ik in 1987 in Zwolle wonen. Eerst woonde ik in de Indische buurt en hield gelijk van deze mooie plaats. In ’89 verhuisden mijn vrouw en ik naar de nieuwe wijk Schellerlanden in Zwolle-Zuid waar we twee mooie kinderen kregen. En we wonen nog steeds in deze fijne wijk.

Ik studeerde Commerciële Economie op Windesheim en aan de kunstacademie AKI in Enschede. Ik heb een brede belangstelling en voelde me al jong  betrokken bij de PvdA voor een rechtvaardige samenleving. Iedereen heeft recht op bestaanszekerheid, en een fatsoenlijk inkomen. Daar hoort een woning en toegang tot goed onderwijs en cultuur natuurlijk bij. Verder werk ik graag aan een maatschappij waar iedereen onvoorwaardelijk wordt geaccepteerd.

Momenteel werk ik als postbezorger. Ook tijdens dat werk zie ik dat de kansen die jonge mensen hebben ongelijk verdeeld zijn. Je ziet het vaak al aan de voordeur. Welke kansen je in het leven hebt hangt erg af van waar je woont, hoe je ouders zijn opgeleid en of je in aanraking komt met sport, cultuur en natuur.

Binnen de Zwolse gemeenteraad wil ik me namens de PvdA graag inzetten voor een mooi Zwolle met goede kansen voor iedereen!