Nr. 12 Manasse Hop

16 januari 2022
Als Zwollenaar ben ik geboren en getogen. Ik werd op 15 augustus 2000 in het toenmalige Wezenlanden ziekenhuis geboren. Mijn naam is Manasse Hop en ben 21 jaar. Ik studeer aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle, de opleiding die ik volg is HBO-rechten en ben op dit moment een minor “professioneel omgaan met diversiteit en inclusie” aan het volgen. Verder werk ik als medewerker in de horeca en hoop ik iedere gast in het restaurant een leuke avond te verzorgen.

Dit werk past goed bij mij, want ik doe graag dienstbaar werk en vind het fijn als ik bij andere mensen een lach op het gezicht kan tevoorschijn halen.

Wat mij denk ik het meeste drijft om voor de Partij van de Arbeid op de lijst te mogen plaatsnemen is, kansenongelijkheid en vooral ook het voor een ieder mogelijk maken om te kunnen participeren in de samenleving. Er wordt zo vaak gezegd/bepaalt wat iemand niet kan, maar zo weinig wordt er benadrukt wat iemand juist wel kan. Denken in oplossingen en niet in problemen. Ik denk dat deze 2 thema’s elkaar ook overlappen. Waar komt iemand vandaan? Wat heeft diegene gemaakt en vooral gevormd? Wat is iemands achtergrond? En ook wat heeft diegene nodig van mij om progressie te maken. Ik denk dat de plaatselijke politiek een goed hulpmiddel is om deze thema’s aan te pakken. Je doet het tevens samen en niet alleen.