Nr. 1 Patty Wolthof

16 januari 2022

“Ik hou van Zwolle! Die voor mij nog steeds gezellige, middelgrote stad met dat ons-kent-ons gevoel. Waar alles dichtbij is en je snel in de natuur bent, ongeacht welke richting je opgaat. Vanuit de Pierik waar ik nu woon, loop ik met mijn man en onze twee zoontjes zo naar de Nooterhof en fietsen we na school op een warme zomerdag nog snel naar de Wijthmenerplas. En als ik op mijn racefiets stap ben ik zo in het prachtige buitengebied.

Zwolle is voor mij ook de stad van liggend in het gras luisteren naar bandjes op het Bevrijdingsfestival, van concerten in Hedon of een confronterende voorstelling van de Joseph Wresinski Cultuurstichting. De stad van verrast worden in De Fundatie of in CW12. De stad waar jong en oud in het weekend op de fiets stapt om naar PEC te kijken. De stad van de vele vrijwilligers en warme harten.

Het gaat gelukkig goed met veel Zwollenaren. Toch maak ik me zorgen. Omdat er te weinig betaalbare woningen zijn. Om de gevolgen van klimaatverandering. Maar ook corona en de problemen in de zorg zijn nog niet voorbij. Ondertussen worden de boodschappen duurder en de huur, het gas en water ook. Te veel mensen kunnen niet goed lezen en schrijven. Dit zorgt voor meer ongelijkheid tussen Zwollenaren. Dat vraagt om keuzes.

Als lijsttrekker van de PvdA en als raadslid zal ik er iedere dag voor strijden de stad weer voor iederéén te laten zijn. Door te kiezen voor meer betaalbare woningen en niet voor meer dure penthouses zoals het huidige college nu doet. Voor eerlijke huren, niet voor huisjesmelkers. Voor meer hulp bij het isoleren van je woning. Voor eerlijk werk tegen een fatsoenlijk loon. Om ongelijkheid tegen te gaan, moeten we alles op alles zetten om kinderen in Zwolle op te laten groeien met gelijke kansen. Dat kan met gezonde voeding, goed taalonderwijs en toegang tot boeken, sport en cultuur.”