Door op 19 november 2013

Nee tegen meer huisjesmelkers

De PvdA wil dat er in Zwolle voldoende betaalbare woningen zijn voor de inwoners. Maar in Zwolle wordt het steeds moeilijker om een woning te vinden en de wachtlijsten voor huurwoningen nemen toe. Er is dus alles aan gelegen om te zorgen voor voldoende woningen in de stad. Dat gebeurt door nieuwe woningen te bouwen. Maar ook door er voor te zorgen dat er geen woningen ‘verdwijnen’.

Voldoende aanbod studentenwoningen
Ik ben dan ook blij met het voorstel van het college om niet meer toe te staan dat huisjesmelkers woningen omzetten in kamerbewoning. Er is de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd door de woningbouwcorporaties in studentenhuisvesting en met de bouw aan de Pannekoekedijk van 400 studentenwoningen is er straks ruim voldoende aanbod voor studenten.

Verstandig voorstel college
Maar de huisjesmelkers die gezinswoningen omzetten in kamerverhuurpanden zorgen er wel voor dat er woningen aan de woningvoorraad onttrokken worden. En het dus alleen maar moeilijker wordt om een woning te vinden in Zwolle. Dus worden starters gedwongen om gebruik te maken van de te dure kamers van diezelfde huisjesmelkers. Dat zal toch niemand moeten willen.

Het college heeft dus een verstandig voorstel gedaan. Verbied het omzetten van nog meer woningen in kamerverhuurpanden en zeg daarmee nee tegen meer huisjesmelkers in Zwolle!