Door Redactie op 3 juni 2017

Gezocht: nieuwe kandidaat-raadsleden met rood hart <3

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard doet ook de PvdA Zwolle mee. Wil je meehelpen onze mooie stad nog socialer en sterker te maken? En heb je een rood hart? Dan zijn wij op zoek naar jou. We vinden het belangrijk dat onze kandidatenlijst een afspiegeling van de Zwolse samenleving is en we zoeken echte volksvertegenwoordigers.

Heb jij:
– altijd al gedacht dat je de politiek in wilde (zelfs al denk je dat je dat misschien helemaal niet kunt?)
– goede ideeën voor Zwolle en de Zwollenaren?

Maak jij:
– snel en makkelijk contact met mensen?

En:
– vind je het belangrijk dat mensen betrokken zijn bij hun stad of hun of buurt of hun sportclub of hun muziekvereniging?
– zeggen mensen op verjaardagsfeestjes altijd tegen je dat je maar eens de politiek in moet?

Dan moest je dat misschien maar gewoon eens doen. Raadpleeg de profielschets hier.

Je kunt ook eerst een keer in gesprek met iemand van de afdeling (bijvoorbeeld onze voorzitter Edwin Broekman) of gewoon een keer aanschuiven bij een fractievergadering om een indruk te krijgen van het werk (mail ons op zwolle.pvda@gmail.com) We nodigen alle kandidaten uit voor een gesprek. Lijkt het je leuk om gemeenteraadslid te worden, maar twijfel je nog over je kandidaatstelling? Neem contact op met onze bestuurssecretaris Lennart Rietman: 06 – 49 250 888.

Jan Schaperleergang

Voor nieuwe kandidaatraadsleden is het volgen van de Jan Schaper-leergang zeer wenselijk, omdat we het belangrijk vinden dat je een goed beeld hebt van het werk als raadslid. Het volgen van de leergang geeft de deelnemers overigens geen garantie op een (verkiesbare) plaats op de kandidatenlijst. Degenen die de afgelopen periode al in de gemeenteraad hebben gezeten zijn niet verplicht deze leergang te volgen. 

De leergang is opgebouwd in twee fases. De eerste fase draait om het kennismaken met het lidmaatschap van de Raad. Wat komt daar allemaal bij kijken, waar moet je rekening mee houden? Daarna kies je of je door gaat naar de tweede fase. Die staat in het teken van politieke visie en vaardigheden, zoals presenteren en debatteren. De data voor dit voorjaar zijn: 24 juni – 1 en 8 juli, locatie is Nijverdal.

Aanmelden kan tot 09 juni 2017 via secretarispvdaoverijssel@gmail.com.

Heb je een vraag over de leergang of over mogelijke vrijstelling? Laat het ons weten!

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? neem dan contact op met zwolle.pvda@gmail.com

Meer over Redactie