Gelijke waardering voor alle stagiairs

Door Roberto Kist op 7 november 2019

Loop je stage bij de gemeente Zwolle? Dan is je stagevergoeding nu afhankelijk van je opleiding. Dat is oneerlijk vindt de PvdA. “Of je nu praktisch of theoretische of wetenschappelijk opgeleid bent, stagiairs verdienen gelijke waardering”, aldus burgerraadslid Roberto Kist. “De gemeente moet de inzet van alle stagiairs dan ook gelijk belonen.”

Daarom pleit de PvdA, samen met D66 en de SP, voor één stagevergoeding voor alle mbo-, hbo- en wo-stagiairs bij de gemeente Zwolle. Nu krijgen mbo’ers 250 euro per maand, hbo’ers 350 euro en wo-stagiairs 450 euro per maand bij een 36-urige werkweek. “Iedereen die langer dan een maand stagiair is bij de gemeente Zwolle heeft, volgens ons, recht op 450 euro per maand, ook moet dit bedrag jaarlijks meestijgen met de inflatie.” Morgen leggen de PvdA, D66 en de SP tijdens de begrotingsbehandeling een motie voor aan de raad waarin ze het college oproepen om snel met een voorstel te komen voor een eerlijke stagevergoeding.

Ongeacht je opleidingsniveau mag je zeker zijn van een goede stagevergoeding!
___________________________________________

27-11-29: Tijdens de laatste raadsvergadering is het voorstel voor een gelijke stagevergoeding aangenomen met steun van de hele raad!

Roberto Kist

Roberto Kist

Geboren in het Zwolle in 1995 en vervolgens opgegroeid naar Kampen. Ik kom uit een echt arbeidersgezin waarin ik heb geleerd dat het belangrijk is dat iedereen gelijke kansen krijgt in het leven en dat je anderen met respect behandelt. Ik ben burgerraadslid voor de PvdA omdat ik mee wil helpen om van Zwolle een

Meer over Roberto Kist