Door op 21 september 2015

De Rood-Groene agenda. Voor een groen Zwolle, voor natuur en mensen.

Met een beetje goed fatsoen kun je niet tegen groen zijn. Groen is gezond. Groen is regenbestendig en houdt water vast. Groen verbindt mensen. Groen bestrijdt stadshitte. Groen verhoogt de waarde van vastgoed en versterkt het vestigingsklimaat. En groen is ook gewoon mooi. Groen kun je beleven en groen kun je bestuderen. Groen kun je eten en in het groen kun je recreëren. En dat kan allemaal in Zwolle. Vroeger, nu en in de toekomst. Al deze beweringen zijn waar, maar zijn ook open deuren en algemeenheden. Wil je echt iets betekenen voor groen en mensen in de stad, dan moet je concreet aan geven hoe, wat, wanneer je iets wilt met groen. Namens B&W Zwolle presenteert wethouder van As in de gemeenteraad een Groene agenda. Een Groene agenda die tot stand gekomen is met betrokken bewoners in de stad en een mooie opsomming geeft van de vele acties en onderwerpen. De PvdA fractie van Zwolle mist echter focus in deze agenda. Met de alternatieve RoodGroene agenda wil de PvdA een inhoudelijke bijdrage leveren aan het debat over groenbeleid en de uitvoering daarvan in Zwolle. En verwacht door dit debat een scherpere visie met focus op het groenbeleid van de gemeente Zwolle. Vandaar dat de PvdA deze alternatieve Rood-Groene agenda de wethouder aanbood.

Voor de PvdA vormen de volgende zeven punten de basis voor die RoodGroene agenda. Gedeeltelijk zijn die onderwerpen ook terug te vinden in de groene concept-agenda van het college. Waar mogelijk is getracht om concreter aan te geven wat er gerealiseerd zou kunnen worden de komende tijd.

1. Ruimtelijke groene aspecten dienen meegenomen worden in discussie over de structuurvisie van deze stad.
2. Natuur en groen moet bereikbaar zijn voor mensen.
3. Eetbaar Zwols Groen. Zwolle heeft een sterk culinair imago. Zwolle is een groene stad. Deze 2 zaken kunnen met elkaar verbonden worden.
4. Klimaatverandering/Anti-versteningscampagne
5. Zwolle maakt serieus werk van de versterking van zijn biodiversiteit.
6. Natuur en milieueducatie voor kinderen maar ook volwassenen vindt plaats in de directe leefomgeving van mensen.
7. Financiële onderbouwing is nodig om goede keuzes te maken m.b.t uitvoering van deze rood-groene agenda.

Voor de volledige Rood-Groene agenda klikt u hier.