De PvdA in Breecamp, Stadshagen

13 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober trok de PvdA weer de wijk in om van inwoners te horen wat zij van hun wijk en buurt vinden. Dit keer was de PvdA in Breecamp, Stadshagen.De inwoners waarderen de rustige woonomgeving, de kindvriendelijkheid en de nabijheid van groen, water en natuur.

Zorgen waren er ook, met name als het gaat om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid:“Er wordt ont-zet-tend hard gereden! We moeten onze kinderen hier echt goed in de gaten houden, zo hard gaat het hier soms”. Bijna zonder uitzondering gaven de bewoners van enkele straten in Breecamp aan dat verkeersveiligheid echt een groot probleem is bij hun in de straat. Ze zouden graag zien dat de gemeente hier iets aan doet, b.v. door het plaatsen van tijdelijke verkeersdrempels.

Het is een buurt met actieve en betrokken inwoners. Omdat velen er pas wonen en er in het huurgedeelte veel verloop is, willen de buurtbewoners binnenkort een straatfeest organiseren, om elkaar beter te leren kennen. Verder zijn de bewoners erg positief over hun buurt: de rust, de ruimte en de nabijheid van groen en water.De buurt wordt er nog beter op als de bouwwerkzaamheden eindelijk voorbij zijn en er definitief stoepen en straten zijn aangelegd, want die ontbreken nu helaas nog.

De PvdA heeft de verkeersveiligheid van deze straten al besproken met de wijkmanager. Te hard rijden in de buurt of wijk is een thema dat stadsbreed tot veel zorgen leidt. Daarom zal de PvdA dit onderwerp nauwlettend in de gaten houden en er in de gemeenteraad aandacht voor vragen.

Waar ben je naar op zoek?