Door op 13 april 2013

Beste partijgenoten (nieuwsbrief april 2013)

Beste partijgenoten,

Onze partij wordt nu zwaar bekritiseerd vanwege het beleid van het kabinet Rutte/Asscher. De criminalisering van illegaliteit en de verkorting van de WW zijn mij natuurlijk ook een doorn in het oog. Ik hoop daarom dat deze maatregelen nog afgezwakt zullen worden, maar ik vrees dat dat lastig gaat worden. Wij zullen dus alsPvdA moeten laten zien dat de ellende nog veel groter zou zijn geweest als de PvdA niet in dit kabinet had gezeten. Maar feit blijft dat we allemaal de effecten zullen merken van de crisis. En daar kan zelfs de PvdAniets aan veranderen. Het enige wat we kunnen doen is de effecten zo eerlijk mogelijk te verdelen. Sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Onze bewindspersonen en landelijke fractie werken daar hard aan. Maar ook in Zwolle zijn we druk bezig.

We zijn onder andere bezig met een actie ‘ Een Nieuwe Start’ . Wij proberen mensen weer zelf vertrouwen te geven zodat ze meer kans maken op de arbeidsmarkt.  Een Nieuwe Start vindt plaats op 6 april van 13.00 tot 17.00. Jetta Klijnsma opent de dag. Bent of kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken bij solliciteren bijvoorbeeld door kleding advies of een nieuw kapsel dan bent u meer dan van harte welkom.

Verder hadden we afgelopen woensdag (27 maart) een ALV. We begonnen om 20.00 met een gesprek met Henk Nijboer. We hebben met hem gesproken over de bezuinigingen. Leden konden hun zorgen uiten. Henk Nijboer heeft aangeven dat hij de zorgen meeneemt naar Den Haag en waar nodig ook zijn collega kamerleden inzet. Daarna was het tijd voor het huishoudelijk deel. De profielschetsen voor de fractie, gemeenteraadsleden, fractievoorzitter en wethouders zijn vastgesteld. daarnaast is ook de kandidaatstellingscommissie geïnstalleerd en de opdracht voor de kandidaatstellingscommissie vastgesteld. Ook hebben we aangeven hoe wij te werk gaan bij het schrijven van het verkiezingsprogramma.

Tot slot hebben we de verschillende functies in de afdeling besproken. Nico Broersma is afgetreden als gewestelijk afgevaardigde en Youcef Ben Ali is verkozen als gewestelijk afgevaardigde. Verder zijn we als bestuur nog steeds op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ik nodig daarom iedereen van harte uit om zich aan te melden. Dan rest mij nu verder niets dan te zeggen dat ik hoop jullie allen te mogen begroten op 6 april bij een Nieuwe Start of bij één van onze maandelijkse borrels  (de eerstvolgende is op 26 april). Dus hopelijk tot dan!

Met hartelijke groet,

Karen Kuipers