Door op 19 december 2013

Beste partijgenoten,

Het is al weer december. Deze maand staat bol van alle feestelijkheden van kerstlunch tot eindejaarsborrel. Daarnaast is het ook een maand waarin de balans wordt opmaakt. Wat ging er goed, wat ging er minder goed.

Landelijk gebeurde er natuurlijk erg veel met de PvdA. We zitten in een coalitie met de VVD. De VVD staat op veel dossiers ver af van onze idealen en dat gaf dus ook de nodige strubbelingen. Denk maar aan de strafbaarstelling van de illegaliteit, de aanschaf van de JSF en de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking. Maar uiteindelijk ligt er een begroting en is deze week het belastingplan aangenomen in de Eerste Kamer.

In Zwolle hebben we het erg druk gehad met voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Opstellen van verkiezingsprogramma en opstellen van kandidatenlijst. Vooral dat laatste ging gepaard met de nodige reuring. Het opstellen van een kandidatenlijst is natuurlijk altijd een lastig proces. Het gaat immers om mensen die je of blij gaat maken of gaat teleurstellen. Het mooie is wel dat na het vaststellen van de lijst in de ALV iedereen weer met de neus dezelfde kant op staat. We gaan er samen voor en dat geeft een goed gevoel en zo hoort het natuurlijk ook. Want er moet behoorlijk wat werk worden verzet en daar hebben we iedereen natuurlijk bij nodig.

Het komende jaar wordt een heel druk jaar. Want we gaan niet alleen campagne voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Op het congres in februari wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld. We willen ook weer graag weten wat jullie gedachten daar over zijn. Daarom organiseren wij in Zwolle een bijeenkomst over Europa. Wij zullen dan in gesprek gaan met Marit Maij (Tweede Kamer) over oa het verkiezingsprogramma voor de Europese verkiezingen. Wij willen dan bekijken of we als afdeling amendementen kunnen indienen. Dus ik hoop u allen te mogen begroeten op 7 januari (om 20.00 in ons regiokantoor) om met u van gedachten te wisselen.

Daarnaast wil ik u uiteraard heel graag attenderen op onze nieuwjaarsborrel op 5 januari (15.00 in het regiokantoor. Wij willen dan graag met u te proosten op het nieuwe jaar dus hopelijk tot dan.

Bij deze wil ik u allen graag fijne feestdagen wensen en tot in het nieuwe jaar!

Met hartelijke groet,

Karen Kuipers

Voorzitter PvdA afdeling Zwolle