Door Redactie op 24 februari 2015

Ahmed Marcouch in gesprek met Zwollenaren over verdraagzaamheid

Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA ging zaterdag 28 februari samen met PvdA-wethouder Nelleke Vedelaar in gesprek met Zwollenaren over veiligheid en verdraagzaamheid. Ze vertrokken rond 12:15 vanuit het partijkantoor op het Diezerplein, via de Thomas A Kempisstraat richting de markt en voerden onderweg gesprekken. Op initiatief van Zwolse PvdA kandidaat-Statenlid Hans Nooter werd er ook een bezoek gebracht aan het COC Zwolle.

Op woensdag 18 maart gaat Overijssel naar de stembus om te stemmen voor de Provinciale Staten. De PvdA Overijssel voert campagne met de slogan Samen Werken & Leven. “Onze partij staat voor een samenleving waarin we niemand uitsluiten op basis van religie, geaardheid of afkomst. Het is belangrijk het gesprek te blijven voeren met je buren, in je eigen wijk. Er is veel angst, maar ook gebrek aan kennis.”, zegt Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch.

Kandidaat-Statenlid Hans Nooter vindt dat ook de provincie hierin een rol speelt. “De provincie gaat niet over welzijnswerk of veiligheid. Wel heeft de Provincie een voorbeeldfunctie als het gaat om personeelsbeleid. Hoe zorg je ervoor dat je als werkgever een veilige en sociale werkomgeving creëert voor alle groepen? Ook om de participatie te bevorderen zou de Provincie meer kunnen doen door lokale initiatieven te steunen, vooroordelen weg te nemen en groepen met elkaar in dialoog te brengen.”

Meer info: patty.wolthof@gmail.com / 0641767599

Redactie

Redactie

Heeft u vragen of opmerkingen? neem dan contact op met zwolle.pvda@gmail.com

Meer over Redactie