20 jaar homohuwelijk

Door Selma Hoekstra op 29 maart 2021

Donderdag 1 april is het 20 jaar geleden dat het eerste homohuwelijk werd gesloten. Een gebeurtenis waar Nederland wereldwijd aandacht voor kreeg omdat Nederland het eerste land werd waar mensen van het gelijke geslacht in het huwelijksbootje konden stappen.

Helaas is het nog steeds nodig dat we aandacht blijven vragen voor een gelijkwaardige positie voor de lhbti+ gemeenschap en samenlevingsvormen die wat ons betreft vanzelfsprekend zouden moeten zijn.

De PvdA vindt dat dit jubileum zichtbaar in onze stad gevierd mag worden en stelt het college de volgende vragen:

– Is het college bereid bij alle gemeentelijke instellingen donderdag de regenboogvlag te hijsen?

 – Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich geaccepteerd voelt. Een zichtbare aanmoediging zou welkom zijn, als fractie hangen wij in elk geval de regenboogvlag uit. Zou de gemeente via social media alle Zwollenaren ook willen oproepen om op donderdag 1 april de (regenboog) vlag te hijsen?

Namens de PvdA-fractie in Zwolle

Selma Hoekstra

 

Selma Hoekstra

Selma Hoekstra

Sinds 2018 ben ik actief in de gemeenteraad, eerst als burgerlid,  sinds 2020 als raadslid en sinds 2023 ook als vicevoorzitter van onze fractie. Ik ben van huis uit journalist en daardoor heb ik veel maatschappelijke ontwikkelingen van dichtbij gevolgd. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen in deze maatschappij en zet mij

Meer over Selma Hoekstra