Natuurwandeling: Holtenbroek

Door Herman Sieben op 16 maart 2018, van 15:30 tot 17:00

Vrijdag 16 maart geeft PvdA kandidaat-raadslid Herman Sieben een natuur en milieuwandeling in Holtenbroek. 

Graag gaat Herman Sieben al wandelend in gesprek met de bewoners en andere belangstellenden over de natuur en milieu-onderwerpen in de wijk. Een groene leefomgeving zijn de gezonde longen van de stad. Wonen in een groene en niet-vervuilde leefomgeving is gezond voor de mens. Waar kan de natuur versterkt worden in de wijk? Is Holtenbroek goed voorbereid op een ander klimaat? Het gaat warmer worden en we zullen meer extremer weer krijgen met bijvoorbeeld extreme regenval. Hoe zit het met de biodiversiteit in de wijk?

In het lokale groenbeleid kunnen we nog veel meer rekening houden met inheemse planten, vogels en insecten. Allerlei soorten insecten zijn in aantallen de afgelopen jaren door het gebruik van bestrijdingsmiddelen onheilspellend hard achteruitgegaan. In Zwolle zijn tot nu toe 57 verschillende bijen waargenomen. Dat lijkt heel veel maar bij een goed groenbeheer en goede voorlichting voorspellen de deskundigen dat er wel 111 soorten wilde bijen in Zwolle kunnen voorkomen.

Herman Sieben

Herman Sieben

Opgegroeid in Kampen, naar de Sociale Academie in Hengelo gegaan en afgestudeerd in Groningen als socioloog. Op de middelbare school zat ik altijd te twijfelen tussen biologie studeren of sociale academie. In mijn werkzame leven heb ik me danook bezig gehouden met jeugdzorg, welzijn en cultuur bij de provincies Overijssel en Flevoland. Maar heb ik

Meer over Herman Sieben