2 september 2015, om 22:30, Regiokantoor | Regiokantoor

Ledenavond over basisinkomen

Er is in Nederland de laatste maanden veel te doen over het basisinkomen. Het idee is simpel: een vast (maand-)inkomen dat de overheid aan iedere burger verstrekt of garandeert, zonder daar voorwaarden aan te stellen. Maar de meningen over het basisinkomen zijn verdeeld. Ook binnen de PvdA zijn voor- en tegenstanders te vinden.

Op 2 september organiseert de PvdA Zwolle een informatie- en discussieavond over het basisinkomen. We hebben twee sprekers uitgenodigd. Als voorstander spreekt Antonius Nicola, lid van de Vereniging Basisinkomen. Tegen is Hélène Oppatja, voormalig wethouder en gemeenteraadslid namens de PvdA in Alphen aan de Rijn.

Maar we zijn ook benieuwd naar wat u vindt van het basisinkomen. Wat zijn volgens u de voordelen, en wat zijn de haken en ogen?

 We willen graag van u horen!

 Omdat het de eerste bijeenkomst is van het nieuwe politieke seizoen trappen we om 18:30 af met een barbecue. U bent van harte uitgenodigd om een vorkje mee te prikken. Aanmelden kan via zwolle.pvda@gmail.com.

Deze bijeenkomst is tevens voeding voor en een voorschot op het Zwols stadsgesprek over het basisinkomen dat een week later plaatsvindt op 9 september. Wij nodigen u uit ook naar dit Stadsgesprek te gaan, om 19:00 in Café Foyé aan de Blijmarkt 25.